Ολοκληρώθηκε η δράση «Σπιρομετρώ» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 15:03 Ολοκληρώθηκε η δράση «Σπιρομετρώ» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) (15.11.2023).

Το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) πραγματοποίησαν στις 27, 28, και 29 Νοεμβρίου 2023, δράσεις πρόληψης της νόσου σε δομές του νομού Φθιώτιδας, το Κέντρο Υγείας Στυλίδας, το 2ο Κ.Α.Π.Η. Δήμου Λαμιέων και το Κέντρο Υγείας Καμμένων Βούρλων.

Στη δράση συμμετείχαν οι πνευμονολόγοι ιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, κ.κ. Μπελτεγρής Ιωάννης και Μάνος Εμμανουήλ, από την ΕΠΕ οι κ. κ. Δρούγιας Βιορέλης και Γιώτας Στέργιος και από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας οι καθηγητές Ελένη Κορτιάνου, Αριστείδης Βασιλόπουλος και Σούρλης Κωνσταντίνος καθώς και οι υποψήφιες διδάκτορες Ασπασία Μαυρονάσου και Βασιλική Τσίκνα και συνολικά 30 φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

Τις 3 ημέρες προσήλθαν 260 πολίτες και ολοκλήρωσαν τη σπιρομέτρηση 232 άτομα. Αναδείχθηκαν 45 νέες περιπτώσεις Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π) και 32 νέες περιπτώσεις Βρογχικού Άσθματος. Σε όλους συστήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση καθώς και οι τρόποι διαχείρισης του προβλήματός τους.    

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές και το προσωπικό των Κ.Υ. Στυλίδας και Καμμένων Βούρλων, το προσωπικό του 2ου ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων για την άψογη φιλοξενία και συνεργασία και όλους τους/τις  συμμετέχοντες για την άμεση ανταπόκριση και την αθρόα προσέλευση τους.

Η δράση αποτελεί την αρχή συνεργασιών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιστημονικούς φορείς για ανάπτυξη και υλοποίηση προληπτικών παρεμβάσεων στους πολίτες της Φθιώτιδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση