Φθιώτιδα: Η κακοκαιρία έφερε χιόνια και πολύ κρύο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 11:40 Φθιώτιδα: Η κακοκαιρία έφερε χιόνια και πολύ κρύο

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο…

Οι έντονες χιονοπτώσεις και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που «επισκέφτηκε» τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα βόρεια ηπειρωτικά, ξεκίνησαν βροχές που αργότερα στις ορεινές περιοχές γύρισε σε χιόνι που θα φτάσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα ειδικά στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη δυτική - βορειοδυτική Ελλάδα η κακοκαιρία ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Πίνδου και κατέβηκε νοτιότερα μέσω του ορεινού άξονα Άγραφα - Βελούχι - Βαρδούσια - Οίτη - Γκιώνα και Παρνασσό.

Την ίδια ώρα ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τα νησιά του Αιγαίου από τη Λέσβο μέχρι τις Κυκλάδες, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν και τα παράλια της Εύβοιας που βλέπουν στο Αιγαίο.

Που χιόνισε

Στη Φθιώτιδα και γενικότερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χιονοπτώσεις παρατηρούνται από το βράδυ της Παρασκευής στα βουνά που σημειώσαμε πιο πάνω, ενώ το χιόνι το πρωί του Σαββάτου «κατέβηκε» ως τα 900 υψόμετρο.

Η πάνω φωτογραφία είναι από την ορεινή Καστανιά του Δήμου Λαμιέων  και σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και αυτή που ακολουθεί από το Καταφύγιο Οίτης στο οροπέδιο Βρύζες πάνω από την Παύλιανη.

Χιόνι έπεσε πιο ψηλά από τα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας Νικολίτσι, Πουγκάκια, Γαρδίκι, αλλά και την Παύλιανη και πάνω από την Αμφίκλεια προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Τα φαινόμενα ωστόσο θα ενταθούν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου και φαίνεται ότι θα πάρουν όλοι μια γεύση χιονιού, συμπεριλαμβανομένων των χωριών της Όθρυς ανατολικότερα.

Δείτε παρακάτω έναν χάρτη από το meteo.gr με τα ποσοστά χιονόπτωσης και βροχής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου:

Το κρύο πάντως δεν έχει γίνει ακόμη αισθητό στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρνητικές θερμοκρασίες είχαμε μόνο σε ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (εκτός των χιονοδρομικών). Αυτό όμως θα αλλάξει από το βράδυ του Σαββάτου και ειδικά το βράδυ της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας όταν και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός ακόμη και στην κεντρική Ελλάδα.

Στη Λαμία στις 06:40’ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους 6,2 βαθμούς, σύμφωνα με το meteo.gr, ενώ ο μετεωρολογικός σταθμός του 1ου ΕΠΑΛ στα Γαλανέικα, έδειξε 4,9ο στις 07:28’.

Δείτε και έναν χάρτη με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο τις επόμενες ώρες, σχετικά με τα φαινόμενα:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση