Χωρίς δωρεάν rapid test στη Λαμία το 4ημερο των Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 09:06 Χωρίς δωρεάν rapid test στη Λαμία το 4ημερο των Χριστουγέννων

Ξανά δειγματοληψίες την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου. Σε έξαρση η γρίπη…

Χωρίς δειγματοληψίες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα κυλήσουν οι ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς δε θα διεξαχθούν δράσεις τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και το διήμερο αργίας για τη γιορτή του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ του LamiaReport, γενικά από το νέο έτος δε θα γίνονται δράσεις το Σαββατοκύριακο από τις ΚΟμΥ που αλλάζουν καθεστώς χρηματοδότησης (μέχρι 31/3/24), όπως βέβαια δε θα γίνει δράση και το Σαββατοκύριακο πριν την Πρωτοχρονιά.

Την εβδομάδα που διανύουμε (από 18/12 έως 22/12) οι ΚΟμΥ πραγματοποίησαν στη Φθιώτιδα 19 δωρεάν δράσεις, διενεργώντας 871 τεστ από τα οποία προέκυψαν 188 θετικά δείγματα (ποσοστό 21,58%).

Η θετικότητα παρουσιάζεται λίγο αυξημένη από την προηγούμενη όταν είχαν γίνει 941 τεστ και είχαν βρεθεί 200 θετικά (21.25%).

Σημειώνουμε ότι τα 186 θετικά βρέθηκαν σε 817 δείγματα στο Δήμο Λαμιέων και αντιστοιχούν σε 109 άνδρες και 77 γυναίκες. Τα άλλα δύο θετικά εντοπίστηκαν στη δράση που έγινε στα Καμένα Βούρλα και αντιστοιχούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίακ με ενδιάμεση ηλικία τα 64 έτη.

Η γρίπη

Γενικά όμως τα κρούσματα κορωνοϊού, όσο και των υπολοίπων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, είναι σε άνοδο αυτό το διάστημα, όπως καταγράφεται και στην εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης.

Σε τοπικό επίπεδο, τα τελευταία 188 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, είναι λιγότερα από τα κρούσματα γριπώδης λοίμωξης. Αναφορικά με τον ιό της γρίπης να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με πέρυσι τα περισσότερα κρούσματα που επιβεβαιώνονται εργαστηριακά είναι γρίπη τύπου Α και επίσης ότι 3 στα 4 κρούσματα από αυτά είναι Η1Ν1!

Προσοχή λοιπόν για να κάνουμε όλοι Καλά χριστούγεννα!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση