Αναστάτωση στο λιμάνι της Αυλίδας από τουρκικό πλοίο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 09:55 Αναστάτωση στο λιμάνι της Αυλίδας από τουρκικό πλοίο (ΦΩΤΟ αρχείου)

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προσέκρουσε στον προβλήτα…

Στον προβλήτα λιμενικών εγκαταστάσεων στο Βαθύ Αυλίδας του νότιου Ευβοϊκού, προσέκρουσε το μεσημέρι της πρωτοχρονιάς Τούρκικο δεξαμενόπλοιο, κατά την προσπάθεια του να δέσει.

Όπως διαπίστωσαν οι Λιμενικοί, από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα επί της δεξιάς μάσκας του πλοίου, μήκους 1.10 μέτρων πάνω από τα έξαλλα. Από το συμβάν ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου για παράβαση των άρθρων 273 (Επικίνδυνη βλάβη), 291 (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία), 306 (Έκθεση), και 378 (Φθορά ξένης περιουσίας) του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 225 του ΝΔ 187/73 (Παράβασις κανονισμού προς αποφυγήν συγκρούσεων) του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση