Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 11:24 Μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για την επαναλειτουργία των σχολείων (φωτο intime)

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν τα σχολεία η κατάσταση αναμένεται γίνει πιο δύσκολη.

Για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού στα σχολεία ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει μια σειρά από οδηγίες προς τους μαθητές σύμφωνα με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία μίλησε στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Ειρήνη Αγαπηδάκη ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης, σημείωσε ότι στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Η κ. Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Όσον αφορά στο ΕΣΥ είπε πως θα υπάρξουν προσλήψεις γιατρών στο πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς και ότι προχωρά η επιλογή νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Αναφορικά με τον μίνι ανασχηματισμό, αφού αναφέρθηκε στην συνεργασία της τόσο με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όσο και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι οι αλλαγές έγιναν προς όφελος της εκσυγχρονιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα προεκλογικό πλάνο, το οποίο υπηρετούν όλα τα στελέχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση