«Παρέλαση» ιώσεων στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 09:26 «Παρέλαση» ιώσεων στο Νοσοκομείο Λαμίας

15 οι ασθενείς στην Κλινική Covid…

Παραμένουν σε έξαρση οι ιώσεις του αναπνευστικού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ και αφορούν την τελευταία εβδομάδα του 2023.

Κορωνοϊός και γρίπη ταλαιπωρούν δεκάδες οικογένειες και σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα αν και για τρεις εβδομάδες οι συγκεκριμένες ιώσεις πήγαιναν «χέρι - χέρι», από τα Χριστούγεννα οι περιπτώσεις γρίπης εκτοξεύτηκαν και σε συνδυασμό με μια μικρή υποχώρηση της covid-19 οι αναλογίες γέρνουν πλέον συντριπτικά υπέρ της γρίπης.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το τελευταίο 12ωρο στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας προσήρθαν 10 άτομα με γριπώδη συνδρομή εκ των οποίων μόνο τα τρία ήταν θετικά στην covid.

Επιπλέον το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε κατακόρυφα η προσέλευση των πολιτών στα rapid tests του ΕΟΔΥ αλλά και η ζήτηση των διπλών τεστ (κορωνοϊού-γρίπης) στα φαρμακεία.

Την αύξηση της προσέλευσης μαρτυρούν και τα 732 τεστ από τις ΚΟμΥ μέσα σε μόλις 3 ημέρες του 2024 και σε 9 δράσεις (μ.ο. 81,33 τεστ/δράση), όταν ο περσινός μέσος όρος ήταν κάτι παραπάνω από 38 τεστ ανά δράση.

Τέλος 15 είναι πλέον οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική covid του ΓΝ Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση