Τι ζητούν οι Δήμοι Δελφών και Αμφίκλειας - Ελάτειας για δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 17:40 Τι ζητούν οι Δήμοι Δελφών και Αμφίκλειας - Ελάτειας για δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Στο κομμάτι Γραβιά - Αθήνα - Γραβιά…

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Δήμοι Δελφών και Αμφίκλειας - Ελάτειας, για τη διακοπή του δρομολογίου των ΚΤΕΛ Φωκίδας και Φθιώτιδας Γραβιά - Αθήνα και Αθήνα - Γραβιά.

Ειδικότερα σημειώνουν τα παρακάτω:

«Τα προηγούμενα χρόνια η λειτουργία του τρένου εξυπηρετούσε σημαντικά τις περισσότερες κοινότητες του Βοιωτικού Κηφισού, των Δήμων Δελφών και Αμφίκλειας-Ελάτειας, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος για τους επιβάτες. Η μείωση των δρομολογίων και η αλλαγή των ωρών δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων από και προς την Αθήνα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις και συναντήσεις με την trainose τις οποίες προκαλέσαμε. Κορύφωση της κατάστασης υπήρξε η διακοπή της λειτουργίας της γραμμής, εξ’ αιτίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Σε συνέχεια αυτού και για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, με πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, τους Προέδρους των Κοινοτήτων, καθώς και τους Προέδρους των ΚΤΕΛ Φωκίδας και Φθιώτιδας, συνέπεια της οποίας υπήρξε η έναρξη του δρομολογίου Γραβιά-Αθήνα και Αθήνα-Γραβιά, καθημερινά από τις 10 Απριλίου 2023, θέτοντας ως στόχο για να είναι βιώσιμο έναν ελάχιστον αριθμό επιβατών. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όλων μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό, ειδικά μετά την επαναλειτουργία της γραμμής του τρένου, αφού βάσει αριθμών το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ εξυπηρετούσε ημερησίως και κατά μέσο όρο μόλις 10 άτομα.

Προς αποφυγή εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων, ενημερώνουμε ότι δεν προβλέπεται θεσμικά και εκ του νόμου καμία διαδικασία επιδότησης από τους Δήμους για τη λειτουργία δρομολογίων.

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, παρουσία του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, της Δημάρχου Αμφίκλειας-Ελάτειας, κ. Αθανασίας Στιβακτή, καθώς και των Προέδρων των ΚΤΕΛ Φωκίδος και Φθιώτιδας, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης, η οποία όμως επαναλαμβάνεται, και όπως έγινε ξεκάθαρο, δεν μπορεί να προκύψει μέσω της χρηματοδότησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όχι λόγω της έλλειψης πόρων αλλά γιατί δεν είναι θεσμικά εφικτό.

Θέληση όλων είναι η άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης των Κοινοτήτων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, όπως πράξαμε στο παρελθόν με την ανάληψη πρωτοβουλιών, προς αυτό θα εργαστούμε. Στόχος όλων μας, τώρα που γίνεται η χάραξη του νέου μεταφορικού χάρτη δρομολογίων από την κυβέρνηση, είναι η συμπερίληψη του εν λόγω δρομολογίου στις άγονες γραμμές και η επιδότησή του.»

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση