Διασχίζοντας τον Σπερχειό με αυτοκίνητο το 1955 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 10:35 Διασχίζοντας τον Σπερχειό με αυτοκίνητο το 1955 (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες ρετρό από μία άλλη Ελλάδα…

Η εκδρομή από το Πλατύστομο στην Υπάτη, περιελάμβανε και τη διάσχιση του Σπερχειού ποταμού, όπως φαίνεται σε βουβό φιλμάκι του Αύγουστου του 1955 από το Νικόλαο Αθανασόγλου.

Το φιλμ δείχνει μικρό κομμάτι της διαδρομής της εθνικής οδού Λαμίας - Καρπενησίου, ενώ σύμφωνα με την περιγραφή και τον τελικό προορισμό, η διάσχιση του ποταμιού γίνεται περίπου στο ύψος της εισόδου των Λουτρών Υπάτης.

Φτάνοντας λοιπόν σε αβαθές σημείο του Σπερχειού, τρία αυτοκίνητα διασχίζουν οδικώς το ποτάμι. Πρόκειται για ένα Plymouth ή Dodge, ένα Vauxhall Velox, μοντέλα του 1948 και ένα Citroën Traction Avant του 1950.

Το Citroën διασχίζει τελευταίο το ποτάμι και φτάνει δίπλα στον κινηματογραφιστή και την οικογένειά του, χαιρετιούνται και συνομιλούν μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο από την AYLON FILM ARCHIVES:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση