Έμεινε ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο στα στενά του Καφηρέα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 18:06 Έμεινε ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο στα στενά του Καφηρέα

Δεν κινδύνευσαν τα 14 μέλη του πληρώματος…

Για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, δεξαμενόπλοιου ελληνικής σημαίας, με 14μελες πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα, ενημερώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (22/1), οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Άνδρου και Καρύστου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης από τις Λιμενικές Αρχές.

Το δεξαμενόπλοιο, αφού πραγματοποίησε αποκατάσταση της μηχανικής βλάβης, συνέχισε τον πλου του με ιδία μέσα προς τη θαλάσσια περιοχή του όρμου Καρύστου, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Καρύστου απαγορεύτηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση