Λαμία: Ελεύθερα όλα τα μέλη του κυκλώματος που έδινε ναρκωτικά ακόμη και σε ανήλικα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 08:38 Λαμία: Ελεύθερα όλα τα μέλη του κυκλώματος που έδινε ναρκωτικά ακόμη και σε ανήλικα

Κατά την εξάρθρωση του από την Ασφάλεια Λαμίας, ένα μέλος του είχε πηδήσει από το 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου και είχε καταλήξει μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ…

Σε δεύτερο βαθμό εκδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, η υπόθεση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών που είχε εξαρθρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017 από την Ασφάλεια Λαμίας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία, καθώς η αρχική δικογραφία περιελάμβανε σχεδόν 100 άτομα, ενώ ένα από τα μέλη του κυκλώματος είχε πηδήσει από το 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου και είχε καταλήξει μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρωτόδικα, είχε επιβάλλει υψηλές ποινές στους κατηγορούμενους αν και είχε μεταβάλλει το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συμμορία.

Σε δεύτερο βαθμό, αθωώθηκαν για το αδίκημα της συμμορίας και στο σύνολο των κατηγορουμένων επιβλήθηκαν ποινές πλημμεληματικής μορφής 2 έως 5 χρόνια, με 3ετη αναστολή, με εξαίρεση ενός αλλοδαπού - κάτοικου Αθηνών - που διατηρήθηκε η ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως. Ωστόσο κι αυτός είχε εκτίσει το προβλεπόμενο της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος.

«Από το στάδιο της Αστυνομικής Προανάκρισης και την Ανακριτική Διαδικασία, είχαμε τον ισχυρισμό ότι το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης που μας αποδόθηκε δεν ανταποκρινόταν  στα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης, αλλά μας αποδόθηκε με όρους νομικής υπερβολής. Με την Απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, μας δικαίωσε επαναφέροντας τη νομική πραγματικότητα. Ασφαλώς ως υποστηρικτές των κατηγορουμένων δηλώνουμε τη νομική και ουσιαστική ικανοποίησή μας», δήλωσαν στο LamiaReport οι δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Δημήτρης Κρούπης και Αργυρώ Καραφέρη.

Στη Λαμία ως συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των Λαμιωτών κατηγορουμένων, βρέθηκε και ο Αλέξης Κούγιας.

Σημειώνουμε ότι στην αρχική επιχείρηση της αστυνομίας είχαν συλληφθεί 15 άτομα, 21 έως 58 ετών, εκ των οποίων οι 10 είχαν προφυλακιστεί, 4 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (χρηματικό πρόστιμο και παρουσία στο Α.Τ.), ενώ ο 15ος όπως σημειώσαμε στην αρχή πέθανε νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά την απόπειρα αυτοκτονίας.

Το κύκλωμα διακινούσε χασίς, ηρωίνη και κόκα, κυρίως στην περιοχή της Λαμίας και της Φθιώτιδας, ενώ στη δικογραφία φαίνεται ότι προμήθευαν με ναρκωτικά ακόμη και ανήλικους μαθητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση