Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αταλάντη για το Ειρηνοδικείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 15:43 Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αταλάντη για το Ειρηνοδικείο

Αποφασισμένοι κάτοικοι, τοπικοί φορείς και σύλλογοι να μην περάσει το σχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη…

Με μια φωνή κάτοικοι και φορείς της Λοκρίδας συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2024 μπροστά στο Ειρηνοδικείο Αταλάντης για να εκφραστεί η πλήρης αντίθεση της τοπικής κοινωνίας  στην απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του.

Παρόλο που αρχικά προβλεπόταν η εξέλιξη του σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που διέρρευσε, προβλέπεται η κατάργηση του, η οποία θα έχει δυσμενείς συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή.

Όπως υποστηρίζουν, «η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης απειλεί την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης στην περιοχή μας και ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό που είχε προβλεφθεί με βάση τα κριτήρια της απόστασης και του όγκου των υποθέσεων που χειρίζεται.

»Στον αγώνα μας ζητούμε τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, συλλόγων και εκπροσώπων της Φθιώτιδας σε αυτοδιοίκηση και κοινοβούλιο, καθώς ενώνουμε τις φωνές μας για το κοινό καλό.

»Καθιστούμε σαφές ότι η τοπική μας κοινωνία αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση και απαιτεί την διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αταλάντης ως Περιφερειακό Πρωτοδικείο υπαγόμενο στο Μητροπολιτικό της Λαμίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε ενωμένοι και να υπερασπιστούμε το δίκαιο».

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και μίλησαν κατά σειρά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών Δημήτριος Νικολάου, ο οποίος διάβασε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών, ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, αναγνώστηκαν οι επιστολές των Βουλευτών Φθιώτιδας Ιωάννη Οικονόμου και Γεώργιου Κοτρωνιά, καθώς και η επιστολή της γραμματείας της Νέας Αριστεράς Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας Κωνσταντίνος Τσιάμης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Ευαγγελία Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθανάσιος Κυρίτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμπολιτεία Λοκρών» Νικόλαος Λιόλιος, η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λοκρίδα 2028» Μαρία Γιαννοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Σωματείου  ΕΖΑ και μέλος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Θωμάς Καρατράντος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Παναγιώτης Πολίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης Μάριος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αταλάντης Χρήστος Λιγδής και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης Σεραφείμ Κοντογεώργος.

Δείτε φωτογραφίες:

IMG-2049

IMG-2052

IMG-2055

IMG-2057

IMG-2058

IMG-2059

IMG-2060

IMG-2061

IMG-2062

IMG-2064

IMG-2066

IMG-2067

IMG-2068

IMG-2069

IMG-2070

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση