Ο Βολιώτης Πύραρχος Κώστας Τσίκας ανέλαβε τη ΔΙΠΥΝ Φωκίδας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 08:06 Ο Βολιώτης Πύραρχος Κώστας Τσίκας ανέλαβε τη ΔΙΠΥΝ Φωκίδας

Ο Πύραρχος Κωνσταντίνος Τσίκας ανέλαβε Διοικητής της Διοίκησης  Πυροσβεστικών  Υπηρεσιών Νομού Φωκίδας, στη θέση του Πυράρχου Παναγιώτη Μπαλτά που επιστρέφει στην Αττική.

Ο Πύραρχος Τσίκας Κωνσταντίνος του Γεωργίου, γεννήθηκε στο Βόλο το 1970, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1996 και το έτος 2001 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.

Φοίτησε στη Σχολή Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης το 2007, καθώς και στη Σχολή Επιμόρφωσης της Πυρ/κής Ακαδημίας το 2016.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος  δύο Μεταπτυχιακών τίτλων στην «Εγκληματολογία» του Παντείου Πανεπιστημίου και στην «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών καταστροφών» της Πυροσβεστικής Ακαδημίας &του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος .

Ομιλεί καλά την Αγγλική και την Γαλλική Γλώσσα.

Υπηρέτησε ως Προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου, Υποδιοικητής της Π.Υ ΒΙ.ΠΕ Βόλου και Π.Υ. Παλαμά, Προϊστάμενος Γραφείου Πυρασφάλειας της Π.Υ Βόλου και Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Βόλου, Προϊστάμενος Πεζοπόρου Τμήματος Θεσσαλίας, Προϊστάμενος Ανακριτικού Γραφείου Βόλου, Υποδιοικητής και Διοικητής Π.Υ ΒΙ.ΠΕ Βόλου, Αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ Ν. Μαγνησίας, Διοικητής Π.Υ Ν. Λευκάδας.

Έλαβε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις τόσο διάσωσης όσο και κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών. Ενδεικτικά, αναφέρονται το 1999 ο σεισμός στη Πάρνηθα, σε δασικές πυρκαγιές το 2000 στη Σάμο, το 2007 στο Πήλιο, το 2009 στη Σκόπελο, το 2012 στα Καλά Νερά Πηλίου, το 2016 στη Θάσο.

Διετέλεσε καθηγητής, στη Πυροσβεστική Ακαδημία της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα, στο μάθημα Νομοθεσία Πυρασφάλειας, καθώς και στον Κανονισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας Πυρ/κού Σώματος. Έχει διδάξει αντικείμενα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος σε σχολές Εθελοντών, Εποχικών Πυροσβεστών, Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και σε Επιχειρήσεις για θέματα Πυρασφάλειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση