Επαφές Οικονόμου με Μενδώνη και Ίδρυμα Ωνάση για Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 21:17 Επαφές Οικονόμου με Μενδώνη και Ίδρυμα Ωνάση για Θερμοπύλες

Ξεμπλοκάρουν τόσο τα έργα αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου όσο και της ψηφιακής αναπαράστασης της μάχης.

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, και επικοινωνία με το Ίδρυμα Ωνάση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ.  Γιάννης Οικονόμου. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η πρόοδος σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο και το Κέντρο Ενημέρωσης  Θερμοπυλών.

Στη συνάντησή του με την Υπουργό Πολιτισμού, η κ. Μενδώνη ενημέρωσε για την απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για αρχαιολογικές εργασίες και εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών, με πιο εμβληματική την στερέωση και αποκατάσταση του τείχους των Φωκέων. Παράλληλα, παρεμβάσεις θα γίνουν και για την ενοποίηση, ανάδειξη και τη διευκόλυνση της επισκεψιμότητας όλων των σημείων ενδιαφέροντος του αρχαιολογικού χώρου.

Στην επικοινωνία με στελέχη του Ιδρύματος Ωνάση υπήρξε ενημέρωση για την πορεία της χορηγίας, από πλευράς του Ιδρύματος, για την ψηφιακή αναπαράσταση της μάχης στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης. Από την πλευρά του Ιδρύματος επισημάνθηκε ότι, παρά τις οποίες καθυστερήσεις και τα επι μέρους προβλήματα που δεν αφορούν το Ίδρυμα, υπάρχει διάθεση και απόλυτη ετοιμότητα να προχωρήσει το έργο.

Η ίδια ακριβώς διάθεση υπάρχει τόσο από πλευράς του Υπουργείου όσο από το Δήμο Λαμίας, κάτι που αναδείχθηκε και στη συνάντηση που είχαν οι τρεις πλευρές την Δευτέρα.

Είναι πολύ σημαντικό μνημεία παγκόσμιας απήχησης και σημασίας  να αξιοποιούνται και να παραδίδονται στο κοινό, γενόμενα πόλος έλξης για όλο τον πληθυσμό της Γης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση