Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 21:36 Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε Αττική, Τρίκαλα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, με τη συμμετοχή και στελεχών του Λιμεναρχείου Βόλου…

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών και των δύο (02) διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός Έλληνα προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αλλοδαπής Υπηρεσίας Department of Homeland Security/Homeland Security Investigations Athens.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στον Ελληνικό χώρο, που πραγματοποιήθηκε την 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 σε περιοχές της Αττικής, Θεσσαλίας (Τρίκαλα)  και της Δυτικής Ελλάδας (Ηγουμενίτσα, Πάτρα), σε φορτηγό, λίγο πριν την επιβίβαση του σε πλοίο με προορισμό του εξωτερικού, εντοπίστηκε εντός του οχήματος, ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου υπήρχαν επιμελώς κρυμμένοι δυο αλλοδαποί  οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Η κρύπτη αποτελούσε κίνδυνο για την ζωή των δύο αλλοδαπών,  ενώ είχαν πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7.000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Δείτε βίντεο:

Ο συλληφθείς αλλοδαπός (Ιρακινής καταγωγής) με την κατηγορία της «Παράνομης διακίνησης αλλοδαπών», φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση ενώ στο παρελθόν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για αντίστοιχο αδίκημα, ενώ για την ίδια κατηγορία συνελήφθη και ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού οχήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση