Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξή του τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:40 Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξή του τις επόμενες ημέρες

Πότε αναμένεται αστάθεια.

Αστάθεια αναμένεται και σήμερα το απόγευμα, η οποία περιορίζεται αύριο και το Σάββατο, ενώ εξαπλώνεται ξανά την Κυριακή της Αποκριάς για να περιοριστεί και πάλι την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Την ίδια ώρα, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, σημειώνει πως το τριήμερο αναμένεται να κυλήσει χωρίς προβλήματα από πλευράς καιρού.

Αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, οι όποιες βροχές γενικά θα είναι πρόσκαιρες και τοπικού χαρακτήρα, οι άνεμοι στα πελάγη δε θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στην ακτοπλοΐα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα από τα κανονικά.

Το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα και πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή προβλέπονται περισσότερες νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά εκτός από τη Θράκη, στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, ωστόσο το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπεται αρκετή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Λίγες βροχές θα σημειωθούν στη βόρεια Κρήτη, καθώς και τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι- απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, έως 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, η αστάθεια του τριημέρου της Αποκριάς δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε 5 μεγάλες πόλεις, ωστόσο, την Κυριακή «οι καρναβαλιστές θα δροσιστούν λίγο περισσότερο».

«Χωρίς προβλήματα, και σε στεριά και σε θάλασσα, η έξοδος των εκδρομέων. Η θερμοκρασία το τριήμερο θα βρεθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (16-18 βαθμοί το μεσημέρι).

Την Καθαρά Δευτέρα θα πνέει ούριος άνεμος για το πέταγμα του χαρταετού (βορειοδυτικός 4-6 μποφόρ)», σημειώνει στην ανάρτησή του.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών

Σάββατο 16-03-2024: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 17-03-2024: Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα τμήματα, πλην της Θράκης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα πελάγη έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Καθαρά Δευτέρα 18-03-2024: Στη νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τρίτη 19-03-2024: Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, αλλά το βράδυ στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση