Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και καταιγίδες - Άστατος ο καιρός και την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 11:53 Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και καταιγίδες - Άστατος ο καιρός και την 25η Μαρτίου

Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι η κακοκαιρία εξπρές που έρχεται από την Ιταλία

Μεταβολή θα σημειώσει ο καιρός σήμερα, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από τη νότια Ιταλία και θα περάσει πάνω από τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ο καιρός από το μεσημέρι και μετά, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η σύντομη κακοκαιρία θα φέρει βροχές σε αρκετές περιοχές και θα ολοκληρώσει τη δράση της αύριο, περίπου μεσημεριανές ώρες.

Σήμερα θα αρχίσει να συννεφιάζει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με συνέπεια να σημειωθούν βροχές πρώτα προς το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα βρίσκεται γύρω στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα, από το βράδυ και μετά θα ενισχυθούν οι άνεμοι στο Αιγαίο και θα πνέουν στα 7-8 μποφόρ.

Νέα κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα την 25η Μαρτίου

Αύριο, Τετάρτη (20/3), μέχρι το μεσημέρι, θα συνεχίσει το βροχερό σκηνικό από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα, ενώ προς την περιοχή της Χαλκιδικής, τις Σποράδες, την Εύβοια, τη Μαγνησία, αλλά ακόμη και στην Αττική, αναμένεται να σημειωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα εκτονωθούν προς την περιοχή του Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ οι βοριάδες αναμένεται να επικρατήσουν στο Αιγαίο, ρίχνοντας ελάχιστα τη θερμοκρασία και καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα.

Από την Πέμπτη (21/3) μέχρι και την Παρασκευή (22/3) ο καιρός θα είναι ήπιος, με τον βοριά να επικρατεί στο Αιγαίο, όμως από το Σάββατο, και ειδικότερα τη Δευτέρα (25/3), αναμένεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση