Εορταστική Εκδήλωση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 11:42 Εορταστική Εκδήλωση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας

Το πρωί της 21ης Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χαίρε, ω, χαίρε Ελευθεριά».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Κάσσης ως εκπρόσωπος της Ι. Μ. Φθιώτιδας, η κ. Ειρήνη Σόλια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Λαμιέων, η κ. Ξηρομερίτη Μαρία Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων, η κ. Αλβέρτη Βασιλική Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας, η κ. Τσιάκα Δήμητρα Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Λαμίας, η κ. Αλεξάνδρα Τσιβαλιού Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαμίας, ο κ. Παράς Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, ο κ. Αγγελάκης Παναγιώτης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου,  η κ. Γεωργία Ταξιάρχου υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Πρόσβασις», εκπαιδευτικοί και μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαμίας καθώς και ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Πρόσβασις».

Μικροί και μεγάλοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες, η Διευθύντρια κ. Χουσιάδα Σταυρούλα, το προσωπικό, οι γονείς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι απέτισαν τον καθιερωμένο φόρο τιμής στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Μαρίας, μητέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του γένους των Ελλήνων απο τον πολυετή Οθωμανικό ζυγό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες μέσα σε ένα άρτια προσεγμένο σκηνικό, έψαλλαν το «τη Υπερμάχω», τραγούδησαν δημοτικά και επαναστατικά άσματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με την δέουσα επισημότητα, ευλάβεια και σεβασμό, πάντα υπό την διακριτική εποπτεία και καθοδήγηση του προσωπικού του σχολείου και στο τέλος απέσπασαν το ενθουσιώδες και αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού. Η συμμετοχή ήταν καθολική ενώ η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλες στα πρόσωπα όλων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση