«Μπάσκετ με αμαξίδιο»: Την Τετάρτη στο Χαλκιοπούλειο από το Δίκτυο Σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 14:26 «Μπάσκετ με αμαξίδιο»: Την Τετάρτη στο Χαλκιοπούλειο από το Δίκτυο Σχολείων

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για συμμετοχή σχολείων και των δύο βαθμίδων, καθώς και σε γονείς και πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα…

Το Δίκτυο Σχολείων  (1ο, 2ο, 5ο, 22ο, 23ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας) συνδιοργανώνει με την ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και το Δήμο Λαμιέων,  με τη συνεργασία και τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, δράση ενημέρωσης, επίδειξης  και βιωματικής εμπειρίας, του αθλήματος "Μπάσκετ με Αμαξίδιο”.

Η εκδήλωση που είναι ανοιχτή για συμμετοχή στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και σε γονείς των μαθητών και πολίτες που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 10:30’ το πρωί με 12:30’ το μεσημέρι στο Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας.

Θα πραγματοποιηθεί αναφορά στο άθλημα (ιστορία, κανονισμοί, εξοπλισμός κ.ά.), αγώνας επίδειξης από τους αθλητές και βιωματική συμμετοχή μαθητών.

Όπως περιγράφει ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας Νικόλαος Κοντογιάννης: «Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία με το άθλημα «Καλαθοσφαίριση με Αμαξίδιο», ένα από τα πιο θεαματικά και δημοφιλή αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων, και η προώθηση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αξιών που μεταδίδει ο αθλητισμός όπως η αυτοπειθαρχία, η διερεύνηση των προσωπικών ορίων, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός του αντιπάλου, η κοινωνική ένταξη, η καταπολέμηση κάθε είδους διακρίσεων, το ομαδικό πνεύμα, η ανεκτικότητα, η ενσυναίσθηση και το ευ αγωνίζεσθαι. Οι αθλητές -και μάλιστα των παραολυμπιακών αθλημάτων- αποτελούν πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας. Το σύνθημα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 «Ψυχή – Σώμα – Πνεύμα» δεικνύει το ρόλο και την ολόπλευρη συμβολή του αθλητισμού στην εκπαίδευση.

»Επιθυμούμε τη διάχυση της δράσης μας στην ευρύτερη κοινωνία η οποία διαμορφώνει, καλλιεργεί αξίες και ασκεί άμεσα ή έμμεσα παιδαγωγικό έργο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση