Πυρκαγιά και στην ανατολική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 09:20 Πυρκαγιά και στην ανατολική Φθιώτιδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η άμεση κινητοποίηση της ΠΥ και του Δήμου έφερε αποτέλεσμα και περιορίστηκε σχετικά γρήγορα η φωτιά που απείλησε και ελαιοπερίβολα κοντά στη Νέα Σπαρτιά.

Ήταν λίγο μετά τις 8:00'  το βράδυ του Σαββάτου (7/4) όταν στην ΠΥ σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά σε δασική έκταση λίγο πριν τη Νέα Σπαρτιά, στην ανατολική Φθιώτιδα.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα από το κλιμάκιο της Στυλίδας, αλλά και από τη Λαμία, ενώ άμεση ήταν και η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Στυλίδας που έστειλε στο σημείο υδροφόρα και μηχάνημα για να συνδράμει το έργο των πυροσβεστών.

Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή και μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου.

Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν σχετικά γρήγορα τις φλόγες οι οποίες άρχισαν να μπαίνουν και σε ελαιοπερίβολα της περιοχής.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος, καθώς επίσης και τους συνεργάτες μου στο Δήμο που βρέθηκαν εδώ για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής. Επειδή σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής το επόμενο τριήμερο στην περιοχή μας οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες, κάνω έκκληση στους δημότες να είναι προσεχτικοί και τους ενημερώνω ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε καύση φυτικής ύλης και υπολειμμάτων καλλιεργειών. Παραμένουμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε όπου χρειαστεί....», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου.

Δείτε βίντεο:


 

Δείτε και φωτογραφίες από την πυρκαγιά στη Νεά Σπαρτιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση