Λαμία: Έτοιμη η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 08:20 Λαμία: Έτοιμη η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας

Υπεγράφησαν στην 5η ΥΠΕ οι πρώτες συμβάσεις με γιατρούς και νοσηλευτικό - διοικητικό προσωπικό.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η λειτουργία της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας Λαμίας (Το.Μ.Υ.) που υπάγεται απευθείας στην 5η ΥΠΕ και θα λειτουργήσει στο κτίριο που στεγάζεται και το ΚΕΦΙΑΠ, στο κομμάτι που έχει παραχωρήσει το Νοσοκομείο Λαμίας (όπισθεν 2ου Γυμνασίου - Λυκείου).

Σύμφωνα με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου «Σήμερα (Σ.LR: 28/3) οι άνθρωποι υπογράφουν τις συμβάσεις τους και την Παρασκευή το αργότερο τη Μεγάλη Δευτέρα μπορεί να λειτουργήσει».

Όπως επίσης ανέφερε στο LamiaReport ο κ. Αντωνίου αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό όσες ΤοΜΥ έχουν προβλεφθεί ώστε να ενισχύσουν το κομμάτι της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε επίπεδο μεγάλων Δήμων.

Η όποια καθυστέρηση σημειώθηκε στη Λαμία, οφειλόταν στην ετοιμασία του κτιρίου σε θέματα που αφορούσαν την παροχή ρεύματος και τη δικτύωση του.

Για την συγκεκριμένη Μονάδα Υγείας καθώς κι αυτής που θα λειτουργήσει στο κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στο Παγκράτι, έχουν προβλεφθεί οι παρακάτω θέσεις:

  • 8 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής  και σε έλλειψη αυτών ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παθολογίας.
  • 2 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής .
  • 4 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής  και σε έλλειψη αυτών ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής. Σε έλλειψη ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών/τριών.
  • 2 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.
  • 4 θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Σε έλλειψη προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.
  • 4 θέσεις ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της 5ης ΥΠΕ τον περασμένο Δεκέμβριο για τις αρχές του έτους προβλέπονταν η λειτουργία έξι Τοπικών Μονάδων Υγείας. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν οι Το.Μ.Υ. Λάρισας (Πολιτιστικό Κέντρο), Βόλου (Τοπικό Ιατρείο Νέας Ιωνίας), Αγριάς και Άμφισσας (πρώην ΚΕΦΙΑΠ), ενώ καθυστέρησαν οι Το.Μ.Υ. Καρδίτσας (πρώην ΠΙΚΠΑ) και Λαμίας. Πρόκειται όμως μέσα στον Απρίλιο εκτός της Λαμίας, να λειτουργήσουν κι αυτές σε Θήβα και Χαλκίδα (Δροσιά).

Σύμφωνα τέλος με τις πληροφορίες μας, τα εγκαίνια της ΤοΜΥ Λαμίας θα κάνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε ημερομηνία που θα ορισθεί μετά το Πάσχα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση