«Σουρωτήρι» το ταμείο της ΠΕΛ – Τι λέει το πόρισμα της ΓΔΔΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 12:28 «Σουρωτήρι» το ταμείο της ΠΕΛ – Τι λέει το πόρισμα της ΓΔΔΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την κακοδιαχείριση στην ΠΕΛ επί Γρανίτσα…

Το χρονικό της «αμαρτωλής περιόδου» 2010 – 2014 στην Πανελλήνια έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ) περιγράφει δημοσίευμα της εφημερίδας DOCUMENTO που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο.

Οι διαπιστώσεις της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών, που διενήργησε από τον Ιανουάριο του ’17 έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο, επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα του LamiaReport που έβλεπαν κακοδιαχείριση και που εντέλει οδήγησε στην απαξίωση ενός θεσμού με μισό αιώνα ιστορία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Τριάντη, που υπογράφει το ρεπορτάζ το πόρισμα διαπίστωσε «Βιβλίο και Ταμείο σουρωτήρι στην Έκθεση Λαμίας», όπως αναφέρει στον τίτλο, ενώ έχει υπότιτλο «Όργιο κακοδιαχείρισης   εντόπισε ο έλεγχος του Υπουργείου  Οικονομικών».

Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα και για το διάστημα που Πρόεδρος στο Νομικό Πρόσωπο ήταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της μπασκετικής ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας, παρουσιάζονται «σημαντικά διαχειριστικά προβλήματα» και ότι η διοίκηση «δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης».

Στα λογιστικά αρχεία που τελικά έφτασαν στα χέρια της ελεγκτικής αρχής, βρέθηκαν «αποσπασματικές και εσφαλμένες πληροφορίες» για την οικονομική θέση της ΠΕΛ. Άλλα ποσά εγγράφονταν στους προϋπολογισμούς, άλλα εκτελούνταν χωρίς ποτέ να γίνονται οι απαραίτητες αναμορφώσεις.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει το πόρισμα ο κ. Γρανίτσας που ήταν Πρόεδρος στην ΠΕΛ το διάστημα 2011 – 2015 «θεωρείται δημόσιος υπόλογος … και ευθύνεται σε ολόκληρο έναντι του δημοσίου για τις αναγνωρισμένες καθ’ υπέρβαση των υπαρχουσών ύφους 438.008 ευρώ».

Το πόρισμα μέχρι τώρα έχει διαβιβαστεί μέσω της τελευταίας διοίκησης της ΠΕΛ σε όσους αναφέρονται μέσα σε αυτό και που έχουν κληθεί για εξηγήσεις από τις εισαγγελικές αρχές.

Σχετικά είχε αναφερθεί στην υπόθεση ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Λεωνίδας Κωστόπουλος μιλώντας στην κάμερα του LamiaReport:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση