Γυναικομαστία - φωτογραφίες - ανάρρωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 13:54 Γυναικομαστία - φωτογραφίες - ανάρρωση

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Νώντας Καποσίτας M.D,PhD.

Η πλαστική του ανδρικού στήθους καλείται γυναικομαστία. Υπάρχει η αδενική γυναικομαστία, η ψευδογυναικομαστία, η λιπομαστία. H ανάρρωση είναι γρήγορη όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Ο Νώντας Kαποσίτας είναι πλαστικός χειρουργός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο.

Στην κατηγορία πλαστικής χειρουργικής για άνδρες ανήκει και η γυναικομαστία. Είναι η περίπτωση που το στήθος στον άνδρα είναι μεγαλύτερο από το φυσιολογικό. Η γυναικομαστία μπορεί να είναι φυσιολογική στα νεογνά αλλά και στους εφήβους μεταξύ 12-14 ετών. Αυτή λοιπόν η εφηβική γυναικομαστία υποχωρεί μόνη της χωρίς χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν υποχωρεί μετά τα 14 χρόνια και παραμένει.

Υπάρχει μια κατηγοριοποίηση των ιστολογικών μορφών της γυναικομαστίας. Η αδενική γυναικομαστία και αφορά την υπερπλασία του αδένα του μαστού. Η 2η κατηγορία είναι ο συνδυασμός αδενικής γυναικομαστίας μαζί με τοπικό λίπος. Αυτή η κατηγορία λέγεται ψευδογυναικομαστία. Η 3η κατηγορία έχει μόνο αποθήκη λίπους και λέγεται λιπομαστία.

Ο Simon et al ταξινόμησε την γυναικομαστία σε 4 βαθμούς ανάλογα με τον όγκο και την ύπαρξη ή όχι χαλαρού δέρματος.


 
Γυναικομαστία επέμβαση με χειρουργείο

Η αδενική γυναικομαστία αντιμετωπίζεται με μια τομή στην περιοχή της θηλής και απο εκεί με την τεχνική Round-the clock αφαιρείται ο αδένας.

Στην περίπτωση της ψευδογυναικομαστίας γίνεται πάλι μια μικρή τομή στην ίδια περιοχή και αφαιρείται ο αδένας με την ίδια τεχνική και το λίπος με λιποαναρρόφηση. Η λιπομαστία αντιμετωπίζεται με λιποαναρρόφηση με υπέρηχους.

Όταν υπάρχει χαλαρό δέρμα στο ανδρικό στήθος χρειάζεται να κάνουμε μια μικρή αφαίρεση με κυκλική τομή. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη λόγω μεγάλης απώλειας βάρους απαιτείται ριζική λύση με μαστεκτομή και νεο-τοποθέτηση της θηλαίας-άλω.

Φωτογραφίες από το αρχείο του Δρ Νώντα Καποσίτα M.D,PhD

Μπορείτε να δείτε το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του Δρ. Νώντα Καποσίτα αλλά και να διαβάσετε αναλυτικά για την γυναικομαστία .

Link
https://www.kapositas.gr/gynaikomastia.php

Νώντας Καποσίτας M.D,PhD
Πλαστικός χειρουργός
Εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA
Διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

https://kapositas.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση