Κατανάλωση νερού και μικροπλαστικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 10:53 Κατανάλωση νερού και μικροπλαστικά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τα μικροπλαστικά αποτελούν στοιχεία που επιβαρύνουν, περιβάλλουν και συνεπώς όλα τα έμβια όντα, μιας που μεταφέρονται σε αυτά, σε πολύ μεγάλο βαθμό και μέσα από την κατανάλωση νερού. Στην ουσία αυτά συνιστούν μικρά κομμάτια και ίνες από πλαστικά τα οποία έχουν διαλυθεί και μεταφερθεί στον νερό, ενώ δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Παρακάτω ετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο κείμενο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το σημαντικό και φλέγον ζήτημα της εποχής μας.

Τα μικροπλαστικά και η επιβάρυνση του νερού

Τα μικροπλαστικά εμφανίζονται και συσσωρεύονται όλο και περισσότερο σε όλες τις υδάτινες πηγές και φυσικά και στους ωκεανούς. Οι ωκεανοί και τα ποτάμια μολύνονται από πλαστικά σκουπίδια τα οποία με το πέρασμα του χρόνου διαλύονται και συσσωρεύονται στο νερό και στα ψάρια. Κατά συνέπεια καταλήγουν στις τροφές μας και κατά βάση στο νερό που καταναλώνουμε.

Η συσσώρευση αυτή των μικροπλαστικών έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τα ζώα όσο και για τον άνθρωπο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια δραστική προσπάθεια αντιμετώπισης του μείζονος αυτού ζητήματος απαγόρευσε την χρήση μικροπλαστικών σε διάφορα προϊόντα, όπως είναι τα καλλυντικά και τα απορρυπαντικά. Τα μικροπλαστικά αυτά χρησιμοποιούνται ηθελημένα σε προϊόντα πράγμα εξίσου αρνητικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα προϊόντα αυτά καταλήγουν μετά την χρήση τους στο νερό και έπειτα στον οργανισμό μας κατά την κατανάλωση του. Υπάρχουν επίσης και τα μικροπλαστικά που μετά την διάλυση πλαστικών μπουκαλιών, καλαμάκια, πλαστικών σακουλών και άλλων πλαστικών ειδών καταλήγουν στο νερό. Πλέον, στην Ελλάδα όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου έχει απαγορευθεί δια νόμου η χρήση πλαστικών μιας χρήσης.

Κατανάλωση νερού και μικροπλαστικά

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως καθημερινά καταναλώνουμε νερό το οποίο περιέχει μικροπλαστικά και αυτό σαφώς και επιβαρύνει την υγεία και την λειτουργία του οργανισμού μας. Ειδικά με την χρήση και αγορά πλαστικών μπουκαλιών ενισχύεται η επιβάρυνση και μόλυνση του νερού. Το πόσιμο νερό δεν είναι καθαρό και υγιεινό και η εγκατάσταση φίλτρων νερού με πόρους με μεμβράνες 0.1 micron είναι η μόνη αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον λύση.

Τα ειδικά φίλτρα νερού βρύσης 0.1 Micron, με διεθνείς πιστοποιήσεις και συστήματα που καθαρίζουν το νερό της βρύσης από όλα τα βλαβερά μικροσωματίδια και στοιχεία αποτελούν μια επένδυση για την υγεία σας. Αυτά θα σας προσφέρουν καθημερινά καθαρό υγιεινό και φιλτραρισμένο νερό. Τα φίλτρα νερού 0.1 micron είναι αυτά που καθαρίζουν αποτελεσματικά το νερό και μας προσφέρουν όλα τα ευεργετικά τους οφέλη. Εξαιρετικά και δοκιμασμένα αρκετά χρόνια είναι της Camelot.

Ριζική και άμεση λύση για την μείωση των μικροπλαστικών

Όμως πέρα από την εγκατάσταση φίλτρων νερού 0.1 Micron είναι σημαντικό όλοι μας να συμβάλουμε ουσιαστικά στην μείωση των μικροπλαστικών στο νερό. Μπορεί η ανακύκλωση των πλαστικών να αποτελεί μια λύση αλλά η ριζική λύση είναι η μη χρήση και κατανάλωση πλαστικών προϊόντων. Τα μικροπλαστικά απειλούν το περιβάλλον και τον άνθρωπο και όλοι μας πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Μπορούμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικά και να υιοθετήσουμε εναλλακτικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Επίσης, σημαντικό είναι να επιλέγουμε καλλυντικά και καθαριστικά τα όποια δεν περιέχουν ουσίες που καταλήγοντας στο νερό θα βλάψουν το οικοσύστημα και θα μολύνουν τους ωκεανούς.

Τα μικροπλαστικά είναι ένα ζήτημα με μεγάλες προεκτάσεις και όπως αντιλαμβάνεστε και από τις άνωθεν πληροφορίες απαιτεί από όλους μας την αλλαγή των συνηθειών και των καταναλωτικών επιλογών μας, ώστε να συμβάλουμε για να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση