Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει τις προτάσεις της Κομισιόν για την Ενέργεια και την υιοθέτηση ελληνικών ιδεών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 19:43 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει τις προτάσεις της Κομισιόν για την Ενέργεια και την υιοθέτηση ελληνικών ιδεών

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τα μέτρα της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ενέργεια. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στη συμπερίληψη από πλευράς Βρυξελλών, δύο ελληνικών προτάσεων.

Λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση των μέτρων που προτείνει η Κομισιόν για τη χαλιναγώγηση των υψηλών τιμών της Ενέργειας και κυρίως του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε η πρώτη αντίδραση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Χαιρετίζω τη συνολική δέσμη που πρότεινε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen και κυρίως τη συμπερίληψη δύο προτάσεων που η Ελλάδα έχει ζητήσει εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και διακόπτες κυκλώματος στις αγορές παραγώγων ενέργειας».

Παράλληλα, με άλλη ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μπορεί να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια να μειωθούν οι τιμές της Ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

«Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη (18.10.2022), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε έναν νέο κανονισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου στην ΕΕ και τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Η Επιτροπή προτείνει την κοινή αγορά φυσικού αερίου, ένα μηχανισμό περιορισμού των τιμών στο χρηματιστήριο φυσικού αερίου TTF, μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση