Ο αντιοξειδωτικός θησαυρός που προστατεύει την καρδιά και ωφελεί το έντερο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 14:18 Ο αντιοξειδωτικός θησαυρός που προστατεύει την καρδιά και ωφελεί το έντερο

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, θωρακίζουν την υγεία συνολικά, προστατεύουν την καρδιά, ενώ θεωρείται ότι προσφέρουν και αντικαρκινική προστασία. Εντάξτε τον πράσινο θησαυρό υγείας στο πιάτο σας ξεκινώντας από σήμερα

Τα χόρτα είναι ένας διατροφικός θησαυρός τον οποίο δυστυχώς πολλοί αμελούν να βάλουν στο καθημερινό τους τραπέζι.

Οι διαιτολόγοι τονίζουν ότι τα χόρτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή) που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Μάλιστα ορισμένα χόρτα όπως η γλιστρίδα (ή αντράκλα) περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα που είναι ωφέλιμα για την καρδιά. Επίσης τα χόρτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του εντέρου.

Γεμάτα βιταμίνες Α, C, K, φυτικές ίνες, πλούσια πηγή μετάλλων (σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου) και άλλων αντιοξειδωτικών πέραν των φλαβονοειδών (πολυφαινόλες, καροτενοειδή, βιταμίνες B, C και Ε), αλλά με ελάχιστες θερμίδες, αποτελούν ασπίδα προστασίας για την υγεία συνολικά και την πρόληψη του καρκίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση