Δάγκωμα φιδιού: Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί – Ενημερωθείτε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουλίου 2023 13:36 Δάγκωμα φιδιού: Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί – Ενημερωθείτε

Τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφύγουμε σε περίπτωση δαγκώματος από φίδι και μάλιστα από ένα από τα πλέον δηλητηριώδη στη χώρα μας, την οχιά - Ενημερωθείτε

Το τελευταίο περιστατικό δαγκώματος από οχιά είχε σαν αποτέλεσμα ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Το μικρό κορίτσι  δαγκώθηκε στο χέρι από φίδι, πιθανόν οχιά, σε χωριό του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βόλο. Το κοριτσάκι έπαιζε έξω από την εκκλησία του χωριού, όπου είχε πάει με τη γιαγιά του κι ανάμεσα στις πευκοβελόνες που έπαιζε, βρισκόταν κουλουριασμένο το φίδι. Η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στην χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν δεκάδες είδη φιδιών από τα οποία η οχιά, ο σαπίτης και το αγιόφιδο είναι δηλητηριώδη.

Υπενθυμίζεται επίσης το περιστατικό με την 43χρονη εθελόντρια ερπετολόγο που υπέστη αναφυλακτικό σοκ μετά από δάγκωμα οχιάς όταν πήγε να απομακρύνει το φίδι από σχολείο της Θεσσαλονίκης στα τέλη Μαϊου. Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα, ελάχιστα λεπτά μετά το δάγκωμα που δέχθηκε από το δηλητηριώδες φίδι, υπέστη αναφυλακτικό σοκ και διασωληνώθηκε  άμεσα από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση