Ψωρίαση: Η πολύτιμη βιταμίνη που κατευνάζει τα έντονα συμπτώματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 20:14 Ψωρίαση: Η πολύτιμη βιταμίνη που κατευνάζει τα έντονα συμπτώματα

Ο Αύγουστος θεωρείται o μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψωρίαση. Μια νεότερη μελέτη επισημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ελέγξουν τις τιμές μιας συγκεκριμένης βιταμίνης, καθώς οι ελλείψεις της θα μπορούσαν να εξηγήσουν την επιδείνωσης της δερματικής πάθησης

Οι πολύτιμες ακτίνες του ήλιου λειτουργούν ως αναλγητικό -μεταξύ άλλων- για την μετρίαση των αρνητικών συναισθημάτων και τη βελτίωση της διάθεσης, με ελεγχόμενη βέβαια έκθεση. Εξίσου, όμως, πολύτιμη θεωρείται η συμβολή τους στη θεραπείας μιας δερματικής πάθησης.

Ειδικότερα, η βιταμίνη D ή αλλιώς γνωστή και ως βιταμίνη του ήλιου, που συνθέτει ο οργανισμός με την έκθεση στον ήλιο, θα μπορούσε να παίζει ρόλο στη σοβαρότητα της ψωρίασης. 

Ενώ οι συνθετικές κρέμες βιταμίνης D αποτελούν μια ανερχόμενη θεραπεία, η μελέτη υποδηλώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D ή με τη βοήθεια συμπληρωμάτων θα μπορούσε να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ψωρίασης, τα οποία εμφανίζονται στο δέρμα και προκαλούν έντονη φαγούρα. Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D είναι  τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, και οι κρόκοι αυγών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση