Συμεών: Όταν ανοίγουν τα σχολεία ανοίγει η καρδιά μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 19:34 Συμεών: Όταν ανοίγουν τα σχολεία ανοίγει η καρδιά μας

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την μετατροπή του Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου σε Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο. Φωτογραφίες και βίντεο από τους αγιασμούς που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας σε Μώλο, Ομβριακή και Λαμία…

Για δεύτερη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, κατάφερε να βρεθεί σε πολλά σχολεία της Φθιώτιδας για να τελέσει του αγιασμούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

(Δείτε: Στα σχολεία της Φθιώτιδας για τον αγιασμό ο Μητροπολίτης Συμεών)

Ο πρώτος αγιασμός ήταν στο Δημοτικό Σχολείο Μώλου και μετά μέσω Λαμίας και Ομβριακής, ο Σεβασμιώτατος κατέληξε «στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας», όπως θα λέγεται από δω και στο εξής χάρη στις παρεμβάσεις που προανήγγειλε ο Άγιος Φθιώτιδας.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του αποκάλυψε τα σχέδια του για την εξέλιξη του ιδρύματος και την άμεση σύνδεση του με την Ανώτατη Εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, καθώς και τις παροχές προς τους μαθητές του που αποκτούν από τώρα δωρεάν πρόσβαση στο Ωδείο «Γερμανός ο Μελωδός». Επίσης προανήγγειλε την ίδρυση παραρτήματος του Ωδείου στην Ομβριακή όπου έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία να φοιτήσουν οι πρώτοι μαθητές.

Γενικά ο Σεβασμιώτατος αποκάλυψε τα άμεσα σχέδια του για τα παιδιά και τις παροχές προς αυτά, ζητώντας τη βοήθεια των τοπικών αρχών και των πολιτών, οι οποίοι έχουν ήδη αγκαλιάσει τις πρωτοβουλίες του όπως αποδεικνύει και η αύξηση της δυναμικότητας του Εκκλησιαστικού Σχολείου κατά 300%!

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε βίντεο με τις ομιλίες του Διευθυντή κ. Ζαχαρακη και των επίσημων προσκεκλημένων:

«Όταν ανοίγουν τα σχολεία ανοίγει η καρδιά μας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας που δεν έκρυψε τη χαρά του συμμετέχοντας στην πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Συμεών, υλοποιώντας τις υποσχέσεις του για την παροχή κινήτρων στους μαθητές και τις μαθήτριες του Εκκλησιαστικού, διένειμε δωροεπιταγές και προπληρωμενες πιστωτικές κάρτες ποσού άνω των 5000€ προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά και τις οικογένειες τους στα πρώτα μαθητικά τους έξοδα.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Μώλου, το 26ο Νηπιαγωγείο Λαμίας, το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο Ομβριακής και τέλος από το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο.

Δημοτικό Σχολείο Μώλου:

26ο Νηπιαγωγείο Λαμίας:

16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας:

Νηπιαγωγείο Ομβριακής:

Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση