Θύμιος Καραΐσκος: «Γιατί να ψηφίσετε Περήφανη Πόλη» - Συνέντευξη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 13:10 Θύμιος Καραΐσκος: «Γιατί να ψηφίσετε Περήφανη Πόλη» - Συνέντευξη

Λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, ο Δήμαρχος Λαμιέων και εκ νέου υποψήφιος, Θύμιος Καραΐσκος, μιλά στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και ανοίγει τα χαρτιά του για τα έργα που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και αυτά που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο αλλά και για τις σημαντικότερες προτεραιότητες που έχει θέσει για το μέλλον του Δήμου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο LamiaReport, ο Θύμιος Καραΐσκος εκμυστηρεύεται πως το μεγαλύτερο εφόδιο του από την πορεία του στο χώρο της αυτοδιοίκησης είναι ότι «μπορώ να κοιτώ τους συμπολίτες μου περήφανα στα μάτια» γιατί «πάντα πορεύτηκα με γνώμονα τα έργα και τις πράξεις».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος υπογραμμίζει ακόμα πως «είπε την αλήθεια και ποτέ δεν κρύφτηκε» και καλεί τους δημότες να στηρίξουν το συνδυασμό της «Περήφανης πόλης» γιατί είναι η «ομάδα που έδωσε μάχες για τη Λαμία μας και ξέρει να τις κερδίζει, με επιμονή, μεράκι και όραμα».

Συνέντευξη:

LR: Κύριε Καραΐσκο, πρώτα Αντιπεριφερειάρχης μετέπειτα Δήμαρχος Λαμιέων, πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Πείτε μας ένα γενικότερο σχόλιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα.

ΑΠ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει συνεχώς όπως και ο υπόλοιπος κόσμος και πρέπει να προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες που γεννιούνται καθημερινά. Αυτό μας δίδαξε η υγειονομική κρίση με την πανδημία του κορωνοϊού, αυτό μας διδάσκει και η κλιματική αλλαγή με τα ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα. Οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να συνεργάζονται στενά με την Πολιτεία και να έχουν πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και ταυτόχρονα να εργάζονται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

LR: Ποιο είναι το μεγαλύτερο εφόδιό σας από την μέχρι τώρα πορεία σας;

ΑΠ: Ότι μπορώ να κοιτώ τους συμπολίτες μου περήφανα στα μάτια. Πάντα πορεύτηκα με γνώμονα τα έργα και τις πράξεις. Αυτό εφάρμοσα στην επαγγελματική μου πορεία ως δικηγόρος, αυτό πράττω και ως αυτοδιοικητικός. Ποτέ δεν κρύφτηκα. Είπα την αλήθεια στις Λαμιώτισσες και τους Λαμιώτες. Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις, προσπαθήσαμε να καλύψουμε κενά από ολιγωρίες και παραλείψεις χρόνων και να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας. Να φέρουμε αποτελέσματα. Οι συμπολίτες μου ξέρουν ότι αγωνίζομαι για την πόλη μας και μιλάω την αλήθεια. Και εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτό!

LR: Ποιες είναι οι σημαντικότερες προτεραιότητες που θέσατε για το μέλλον του Δήμου σας;

ΑΠ: Όταν αναλάβαμε πριν τέσσερα χρόνια τη Διοίκηση της πόλης κληθήκαμε από τους πολίτες να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας. Να βγάλουμε τη Λαμία από το τέλμα, να την κάνουμε εξωστρεφή και να υλοποιήσουμε αναπτυξιακά έργα. Καθ’ όλη, λοιπόν, τη διάρκεια της θητείας μας δώσαμε σάρκα και οστά σε αυτό το σχέδιο.

Εργαστήκαμε σκληρά να βρούμε πόρους από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα και σήμερα υλοποιείται στον Δήμο μας το μεγαλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο στην ιστορία της Λαμίας 227.000.000 ευρώ. Συνολικά πάνω από 250 έργα ! Τα 190 έχουν ολοκληρωθεί εκ των οποίων τα 29 υλοποιούνται, τα 27 είναι προς υλοποίηση και για τα υπόλοιπα 14 έχουμε καταθέσει προτάσεις προς χρηματοδότηση.  Σε 4 μόλις χρόνια μεταξύ 2019 και 2023 οι επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα αυξήθηκαν κατά 325% συγκριτικά με την προηγούμενη 5ετία ενώ πενταπλασιάσαμε την εισροή ευρωπαϊκών χρημάτων. Για να φέρουμε τη Λαμία στο κέντρο του αναπτυξιακού χάρτη της χώρας.

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, η  νέα Δημοτική Αγορά, η ανάπλαση του λόφου του Αγίου Λουκά, η νέα μορφή που θα πάρουν οι τρείς κεντρικές πλατείες Διάκου, Ελευθερίας και Λαού,  η αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών στο ιστορικό τρίγωνο «Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος», το Πάρκο Τσαλτάκη, είναι μόνο μερικά από τα έργα που θα ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα και την οικονομία και θα εδραιώσουν την  ανάπτυξη.

Οι προτεραιότητες, λοιπόν, που θέσαμε είναι να κάνουμε πράξη το σχέδιο μας. Να υλοποιήσουμε έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη μας, θα δημιουργήσουν πιο ποιοτική καθημερινότητα για τους κατοίκους και θα διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος για μια ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη της Λαμίας.

LR: Γιατί Θύμιο Καραΐσκο και «Λαμία Περήφανη Πόλη»;

Δεν θα σας απαντήσω γιατί Θύμιο Καραΐσκο.

Αυτό θα το απαντήσουν οι πολίτες της Λαμίας.

Θα σας απαντήσω όμως γιατί «Περήφανη πόλη».

Γιατί είναι άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό τομέα που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους και στους συνδημότες τους. Που έχουν ως μοναδικό κριτήριο να οικοδομήσουν μία σύγχρονη πόλη για τα παιδιά τους και όχι τα ιδιοτελή συμφέροντα. Γιατί είναι η ομάδα που έδωσε μάχες για τη Λαμία μας και ξέρει να τις κερδίζει, με επιμονή, μεράκι και όραμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση