Ενημέρωση από τη Χελλαφάρμ για ελαιώνες χωρίς ζιζάνια και δάκο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 11:12 Ενημέρωση από τη Χελλαφάρμ για ελαιώνες χωρίς ζιζάνια και δάκο

Ενημερωτική εκδήλωση από την ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε. και τα συνεργαζόμενα Γεωπονικά καταστήματα, που απευθυνόταν σε ελαιοπαραγωγούς, πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου από τις 18:30 εως 20:00  το απόγευμα στο ελαιοπερίβολο του Γεωπόνου Δημ. Αντωνόπουλου, στην περιοχή Αγ. Σεραφείμ Φθιώτιδας.

Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά δύο σκευάσματα της εταιρείας ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ Α.Ε., εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .

Το νέο πολυδύναμο Ζιζανιοκτόνο Katana και το πρωτοποριακό σκεύασμα Surround που προστατεύει την ελιά από τον δάκο , την ηλιακή ακτινοβολία, και τις υψηλές θερμοκρασίες ,συμβάλλοντας αποφασιστικά στην βελτίωση της Παραγωγικότητας του ελαιοδένδρου .

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ελαιοπερίβολο που πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση, οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα  να ψεκάσουν με τα δύο προϊόντα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να δουν την δράση τους.

Το KATANA 25 WG  αποτελεί τη νέα πρόταση της ΧΕΛΛΑΦΑΡΜ για τον έλεγχο των ζιζανίων προφυτρωτικά ή μεταφυτρωτικά σε καλλιέργειες αμπελιού, εσπεριδοειδών και ελιάς. Η εφαρμογή του ΚΑΤΑΝΑ 25 WG πραγματοποιήθηκε αρκετούς μήνες πρίν και  συνεχίζει να κρατά καθαρό των ελαιώνα από ζιζάνια .Και μάλιστα  από δύσκολα ζιζάνια όπως το Κυπαρισσάκι η κονυζα  η Μολόχα κ.λ.π

Το Surround λόγω του μοναδικού τρόπου παραγωγής και επεξεργασίας που δέχεται (διαδικασία calcining) επιφέρει εξαιρετικό αποτέλεσμα κάλυψης και προστασίας  του ελαιοδένδρου και των καρπών του από τον Δάκο (λειτουργεί απωθητικά – αποτρεπτικά).

Οι ελαιοπαραγωγοί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πως βάφει το Surroundτο ελαιοδενδρο και να τους εξηγηθεί πως μειώνει το θερμικο στρες την καταπόνηση από την  υπεριώδη  ακτινοβολία , και πως βελτιώνει την φωτοσυνθετική ικανότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση