Ο Κώστας Χαντζής καλεί τους υποψήφιους να πάρουν θέση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 08:30 Ο Κώστας Χαντζής καλεί τους υποψήφιους να πάρουν θέση

Κύριε Διευθυντά

Παρά τα τόσα κακά που μας έχει φέρει  η κακοκαιρία η ζωή συνεχίζεται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν.

Θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε τα παρακάτω, ώστε προεκλογικά να λάβουν γνώση και θέση οι ζητούντες την ψήφο των πολιτών. Κατανοώ την στενότητα χώρου και χρόνου, οι ψηφοφόροι όμως πρέπει να είναι ενήμεροι .

Α.   Με ευθύνη αυτοδιοικητικών και με κυβέρνηση Νέας  Δημοκρατίας καταργήθηκε το πανεπιστήμιο Στερεάς με το πρόσχημα της οικονομίας.  Δεν πάλεψαν ούτε να γίνει  πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Στερεάς κατά τα πρότυπα της  υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς,  ώστε κάποιοι άνθρωποι με ικανότητες και γνώσεις από την Στερεά Ελλάδα να συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο,  να έχουν ενημέρωση και άποψη και ψήφο.  Το παράρτημα είναι παράρτημα και η μητρική εταιρεία το κάνει ότι θέλει, το μεγαλώνει, το μειώνει ή το κλείνει και πάντα θα κρατά την μερίδα του Λέοντος για τον εαυτό της.

Επειδή τα οφέλη είναι πολλαπλά, ψυχολογικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και οικονομικά  ας μας πουν ότι θα παλέψουν για την επανίδρυσή του, τώρα που κατά δηλώσεις των κυβερνώντων τα έσοδα του α’ οκταμήνου του 2023 υπερβαίνουν   τα υπολογισμένα κατά 5.300.000.000 Ευρώ    Οι προσπάθειες των  σημερινών αυτοδιοικητικών α’ και β΄ βαθμού, μηδέ της Κ.Ε.Δ.Ε.  Στερεάς  εξαιρουμένης, εκ του αποτελέσματος κρινόμενες, παίρνουν πολύ  αρνητικό βαθμό για να μην πώ, πως δυστυχώς δεν υπήρξαν.  Ας  λάβουν σήμερα θέση  και ας υποσχεθούν ότι θα   δράσουν προς τον σκοπό αυτό.

Β.    Το  δημογραφικό πρόβλημα  της Ελλάδας είναι ακανθώδες και τεράστιο. Γινόμαστε κοινωνία  και κράτος  γερόντων και συνταξιούχων .

Το α΄ βήμα δύο νέοι  άνθρωποι  αντίθετου φύλου να γίνουν ζευγάρι και να τεκνοποιήσουν, εκτός από το να έχουν εργασία  και χρήματα είναι να έχουν και μια στέγη.   Το  κράτος στα μνημονιακά χρόνια επέβαλε φόρο ιδιοκτησίας  ακίνητης  περιουσίας  (ΕΝΦΙΑ) ακόμη και στο πρώτο και μοναδικό σπίτι μιας  οικογένειας.  Επειδή το κράτος πολλαπλά κερδίζει από την ανέγερση ενός σπιτιού και  ουδόλως συμβάλλει,   είναι προκλητικά άδικο να πληρώνεις έστω και ένα μικρό  ενοίκιο στο κράτος για το καταδικό σου σπίτι , που με κόπους και  θυσίες έχεις αποκτήσει.   Φθάνουν ο ΤΑΠ, τα δημοτικά τέλη,  τα τέλη κυκλοφορίας,  οι τόσοι έμμεσοι-άμεσοι και ειδικοί φόροι.

Τώρα που πλεονάζουν χρήματα να καταργηθεί ο  ΕΝΦΙΑ  πρώτης  τουλάχιστον  κατοικίας   και οι απώλειες να αναζητηθούν στο λαθρεμπόριο καυσίμων.  Να  λάβουν θέση επί του θέματος και να μην κρυφά ορέγονται πότε ο ΕΝΦΙΑ θα περιέλθει στους Δήμους.  Το δημογραφικό θα μας αποτελειώσει.   Ας  δοθεί  μια βοήθεια ,  μια ενθάρρυνση  τεκνοποίησης.

Ευχαριστώ

Με  εκτίμηση

ΚΩΣΤΑΣ   ΧΑΝΤΖΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ   Ω.Ρ.ΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση