Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός: “Κατέρρευσε” στο φινάλε! Θέλει… παραπάνω από προσπάθεια στην Αγγλία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 00:37 Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός: “Κατέρρευσε” στο φινάλε! Θέλει… παραπάνω από προσπάθεια στην Αγγλία

Η… αποστολή του στο “Έτιχαντ” ήταν εξ αρχής δύσκολη! Η Μάντσεστερ Σίτι δεν του άφησε πολλά περιθώρια στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός όμως κοίταξε κατάματα τους “πολίτες” στην επανάληψη, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Αγγλία (3-0). Δυο γκολ στα τελευταία λεπτά πέτυχαν οι γηπεδούχοι. Μπρούμα και Πέπε άλλαξαν την εικόνα των Πειραιωτών. Πόρτο – Μαρσέιγ 3-0 στο άλλο ματς του ομίλου.

Η Μαντσεστερ Σίτι είχε τον έλεγχο του ματς στο πρώτο ημίχρονο και όποτε ανέβαζε… στροφές, ήταν σαν να έβαζε το “τούρμπο”! Η διαφορά ποιότητας και εκατομμυρίων των “πολιτών” με τον Ολυμπιακό όμως δεν φάνηκε στην επανάληψη. Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν πολύ καλά για περίπου 20 λεπτά, αλλά η ομάδα του Γκουαρντιόλα έκανε ένα “ξέσπασμα” στο φινάλε και έφτασε στη νίκη με 3-0, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε τελική στο πρώτο ημίχρονο, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην επανάληψη και τελικά συμπλήρωσε εννέα συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες σε ομίλους του Champions League. Τελευταίο διπλό των Πειραιωτών καταγράφεται τον Οκτώβριο του 2015 στο “σπίτι” της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1).

Προβάδισμα για να καταλάβει τη δεύτερη θέση στον όμιλο πήρε η Πόρτο, μετά το 3-0 επί της Μαρσέιγ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στο Europa League

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε τον αγώνα ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ στους φιλοξενούμενους και έχοντας στην κατοχή της την μπάλα. Ο Ολυμπιακός είχε πιο αμυντική προσέγγιση στο ματς, κρατώντας κοντά τις γραμμές του. Οι “πολίτες” ζόρισαν την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών και πολύ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα (6′ και 7′).

Η πίεση της Μάντσεστερ Σίτι έφερε προβλήματα στην αμυντική γραμμή των “ερυθρολεύκων” αι τελικά το 1-0 στο 12′. Ο Τόρες έπαιξε το 1-2 με τον Ντε Μπρόινε., ο Ισπανός πήρε την κάθετη, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σκόραρε, σουτάροντας κάτω από τα πόδια του Σα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… ξεμυτίσει επιθετικά, αλλά η ομάδα του Γκουαρντιόλα έδειξε την ικανότητα της να φεύγει “σφαίρα” στην αντεπίθεση, διαλύοντας κάθε προσπάθεια των Πειραιωτών για να ισορροπήσουν το ματς. Η Μάντσεστερ Σίτι κυκλοφόρησε την μπάλα, όποτε ήθελε πατούσε το.. γκάζι και στο 32′ το γκολ του Στέρλινγκ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ από τον επόπτη. Ο… τελειομανής Γκουαρντιόλα περίμενε από τους παίκτες του περισσότερα, αλλά παρά την υπεροχή τους, το δεύτερο γκολ ήρθε στο πρώτο ημίχρονο (ο Σα καθάρισε τις μπαλιές που βγήκαν).

Βλέποντας πως η ομάδα του χρειάζεται επειγόντως αλλαγές, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μπρουμά και Πέπε. Ο πρώτος έδειξε με το… καλημέρα πολύ καλά στοιχεία, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” κράτησαν περισσότερο μπάλα. Στο 54′ ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα με τον Βαλμπουενά να στέλνει την μπάλα άουτ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από λάθος του πορτιέρε των γηπεδούχων.

Η Μαντσεστερ Σίτι έδειξε να πιέζεται κι έτσι ο Γκουαρντιόλα κινήθηκε άμεσα και πέρασε στο ματς Ζεσούς και Ροντρί (67′). Ο Μαρτίνς όμως τα έπαιξε… όλα για όλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι Μασούρα και Χασάν. Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων, οι “πολίτες” έφτασαν στο 2-0. Ο Ζεζούς έπιασε το ισχυρό σουτ μέσα από την περιοχή στο 80′, ο Σα δεν μπορούσε να το “βγάλει”. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 90′ με το υπέροχο μακρινό σουτ του Κανσέλο.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Σίτι 9 (9-1)

2. Πόρτο 6 (6-3)

3. Ολυμπιακός 3 (1-5)

4. Μαρσέιγ 0 (0-7)

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση