Ο Λιονέλ Μέσι «βασιλιάς» των Μουντιάλ! «Ισοφαρίζει» τον Ματέους στο Αργεντινή - Κροατία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 21:16 Ο Λιονέλ Μέσι «βασιλιάς» των Μουντιάλ! «Ισοφαρίζει» τον Ματέους στο Αργεντινή - Κροατία

Με τη συμμετοχή του στο Αργεντινή – Κροατία, για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022, ο Λιονέλ Μέσι έγραψε… Ιστορία, φτάνοντας τον Λόταρ Ματέους, στην κορυφή με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα.

Ο Λιονέλ Μέσι “πιάνει” τους 25 αγώνες σε Παγκόσμιο Κύπελλο ισοφαρίζοντας” των παλαίμαχο Γερμανό, ενώ θα μπορέσει να τον ξεπεράσει και να γράψει -εκ νέου- ιστορία εάν παίξει στον τελικό ή στο παιχνίδι για την τρίτη και την τέταρτη θέση.

Η πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησε στη Γερμανία το 2006 (3 αγώνες), στις 16 Ιουνίου, σε ηλικία 19 ετών. Μετά το 2010 (5 αγώνες)… και έφτασε στον τελικό του 2014 (7 αγώνες) στη Βραζιλία.

Ακολούθησε το 2018 (4 αγώνες)στη Ρωσία… και τώρα στο Κατάρ (6 αγώνες) ολοκληρώνει την καλύτερη επίδοση του σε Μουντιάλ, με τέσσερα γκολ, δύο ασίστ και τρεις αναδείξεις MVP σε πέντε παιχνίδια, προς το παρόν.

Από τις 25 -με την αποψινή- συμμετοχές του, ο Λιονέλ Μέσι, έχει αγωνιστεί 23 ως βασικός και 18 ως αρχηγός της Αργεντινής! Μέχρι τώρα, ο «βασιλιάς των Παγκοσμίων Κυπέλλων» ήταν, σε αυτή την κατηγορία, ο Λόταρ Ματέους, έχοντας αγωνιστεί από το 1982 έως το 1998. 

Ήταν πρωταθλητής το 1990, καθώς και φιναλίστ στα δύο προηγούμενα, Ισπανία 1982 και Μεξικό το 1986. Να αναφέρουμε ότι ο Λόταρ Ματέους ήταν αυτός που είχε τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά όχι ο παίκτης στην ιστορία με τα περισσότερα λεπτά στα Παγκόσμια Κύπελλα, προνόμιο που εξακολουθεί να ανήκει στον Πάολο Μαλντίνι (Ιταλία), με 2.217 λεπτά έναντι των 2.047 του Ματέους.

Είκοσι τέσσερα παιχνίδια έχει και ο Μίροσλαβ Κλόζε, ένα περισσότερα από τον Πάολο Μαλντίνι, οι οποίοι έχουν από τέσσερις συμμετοχές σε Μουντιάλ, ένα λιγότερο από τον Ματέους, ο οποίος όπως και ο Μέσι έχει πέντε παρουσίες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση