Εθνική Ελλάδας: Τρομερή εμφάνιση και νίκη 98-91 απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 23:41 Εθνική Ελλάδας: Τρομερή εμφάνιση και νίκη 98-91 απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόνσιτς

Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 98-91 της Σλοβενίας σε φιλική αναμέτρηση έχοντας τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Τόμας Γουόκαπ σε εξαιρετική μέρα.

Στην πρώτη της φιλική αναμέτρηση πριν από το Μουντομπάσκετ του Σεπτεμβρίου η Εθνική Ελλάδας ήταν εξαιρετική και παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Σλοβενίας με 98-91.

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να απουσίαζε(παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του στην διοργάνωση) ωστόσο ο Δημήτρης Ιτούδης είδε τους παίκτες του να παίζουν ως ομάδα, έχοντας πολύ καλή αμυντική λειτουργία και βρίσκοντας πόντους στην αντίπαλη ρακέτα.

Καθοριστικός στα τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ο Τόμας Γουόκαπ ο οποίος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Εθνική έδειξε πως μπορεί να προσφέρει αρκετά πράγματα στην ομάδα του Ιτούδη.

Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννης ήταν η βασική πεντάδα, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του Λούκα Ντόντσιτς.

Μπορεί η Σλοβενία να έφτασε τον αγώνα στο +10, ωστόσο η διψήφια διαφορά γρήγορα μειώθηκε.

Καθοριστικός σε αυτή την εξέλιξη ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να είναι ιδιαίτερα «καυτός» έχοντας το εκπληκτικό 5/5 στα σουτ τριών πόντων. Με αυτό τον τρόπο η Εθνική όχι μόνο μείωσε στο σκορ, αλλά πήρε και προβάδισμα στον αγώνα.

Σημαντική βοήθεια σε άμυνα και επίθεση έδωσε και ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έδειξε πόσο είχε λείψει από το περασμένο Eurobasket.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Ελλάδα απέκτησε προβάδισμα το οποίο μάλιστα διατήρησε ως το τέλος, με τους Θανάση Αντετοκούνμπο ο οποίος έδωσε τρομερή ενέργεια ερχόμενος από τον πάγκο να βοηθά τους συμπαίκτες του να παίρνουν μια νίκη αυτοπεποίθησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική Ελλάδας θα αγωνιστεί απέναντι στους Σλοβένους και στην χώρα μας και συγκεκριμένα την Παρασκευή (04/08) στο ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 29-22, 49-43, 71-73, 91-98

Ελλάδα (Ιτούδης): Ουόκαπ 15 (2τρ, 7 α), Λαρεντζάκης 6 (1), Παπαγιάννης 8 (3κ), Παπανικολάου 19 (6/6 τρ.), Μήτογλου 13 (1), Ρογκαβόπουλος, Λούντζης 15 (2τρ, 7 α), Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης 3, Μποχωρίδης 5 (1), Τσαλμπούρης, Αντετοκούνμπο 14

Σλοβενία (Σέκουλιτς): Ζίγκα, Πρέπελιτς 13, Μπλάζιτς 8, Κουντς, Μόργκαν 16, Τσιάνι, Ντίμετς 3, Τσάντσαρ 13, Τσέμπατσεκ, Ντόντσιτς 21, Ντράγκιτς 12, Χρόβατ 3, Νίκολιτς 2.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση