Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 17:20 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Με... άγχος προκρίθηκε στην τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου

Έπιασε το όριο στην τελευταία του προσπάθεια - Τα έβαλε με τον εαυτό του μετά τον αγώνα - Αύριο στις 20:30 ο τελικός

Στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, προκρίθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στο Α' γκρουπ και είχε κληρωθεί να πηδήξει πρώτος. Με τον Γιώργο Πομάσκι να βρίσκεται στις κερκίδες κοντά του, ο Τεντόγλου εκτέλεσε το πρώτο του άλμα το οποίο ενώ ήταν καλό, του το έδωσαν άκυρο. Ο ίδιος πήγε να δει στο μόνιτορ αν το πάτημά του ήταν όντως άκυρο, καθώς θεώρησε πως είχε κάνει τέλειο πάτημα και είχε προσγειωθεί μακριά, όμως είδε πως για πολύ λίγο είχε πατήσει εκτός ορίων.

Στη δεύτερη προσπάθειά του, πήγε για ένα πιο ασφαλές άλμα και σχεδόν δεν ακούμπησε τη βαλβίδα για να προσγειωθεί στα 7.95μ. Με αυτή την επίδοση και μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης προσπάθειας ήταν στη 13η θέση, δηλαδή εκτός τελικού.

Στην τελευταία του προσπάθεια, όμως, έκανε αυτό που έπρεπε και με 8.25μ. έπιασε το όριο της απευθείας πρόκρισης στον τελικό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 20:30 ώρα Ελλάδος με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Με το που προσγειώθηκε στα 8,25μ., ο Τεντόγλου έριξε μερικά… μπινελίκια στον εαυτό μου (είπε χαρακτηριστικά «τι μαλ@@ας είμαι»), παίρνοντας μία βαθιά ανάσα.

Στο τέλος, αφού επιβεβαίωσε πως η επίδοσή του, του δίνει πρόκριση, έκανε και μία χειρονομία που παραπέμπει στον… Ρος από τα «Φιλαράκια». Έκανε τα χέρια του δύο γροθιές και τα χτύπησε δις το ένα με το άλλο. Για τους… μύστες, ο Ρος χρησιμοποιούσε αυτή τη κίνηση, για να μην δείχνει το μεσαίο του δάχτυλο…

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της προσπάθειάς του, ο Τεντόγλου τα είχε με τον εαυτό του,  λέγοντας «Δεν ανησύχησα, για να μιλήσω λίγο ειλικρινά ήμουν λίγο βλάκας. Το πρώτο άλμα ήταν για λίγα εκατοστά άκυρο. Μετά από τον φόβο μου στο δεύτερο λέω... οκ θα πατήσω πίσω να είμαι σίγουρος. Πάτησα στο σπίτι μου και ήταν 7,95 και δεν έφτανε. Δεν ήταν ότι φοβήθηκα, ακόμη και το 8,25 χαλαρό άλμα ήταν, ένα απλό αλματάκι ήταν. Απλά γιατί να κάνω τρία και να κουραστώ, ο τελικός είναι αύριο. Αυτό ήταν η χαζομάρα, όχι ήταν τρία άλματα. Το κάνω συχνά αυτό στους προκριματικούς γιατί είναι καινούργιο στάδιο, είναι κορυφαίο το ταρτάν, επίσης είναι και λίγο πρωί. Όλα καλά, 8,25, μία χαρά»

"

Για τον αυριανό τελικό, είπε: «Πιστεύω μπορεί να κάνει παραπάνω το παιδί (Πίκοκ), όπως τον είδα, πάνω κάτω υπολογίζω και εγώ εκεί να κάνω. Εάν χάσω από μεγάλο άλμα δεν με πειράζει τόσο. Αν κυνηγάω και γίνονται ωραία άλματα, δεν με πειράζει».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση