ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0: Εύκολο απόγευμα στην «OPAP Arena»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 01:50 ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0: Εύκολο απόγευμα στην «OPAP Arena»

Η ΑΕΚ πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 σκορ σε βάρος του Παναιτωλικού, με την Ένωση να μειώνει την διαφορά της από την 1η θέση στους 5 βαθμούς. Βίντα, Ρότα και Μουκουντί ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων που δεν κινδύνεψαν σε κανένα διάστημα του αγώνα από τους Αγρινιώτες.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα παρουσίασαν το γνωστό πρόβλημα με τις πολλές χαμένες τελικές, με τον Μάνταλο στο 11΄και στο 14΄να μην μπορεί να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Το 1-0 για την Ένωση ήρθε με τον «καυτό» φέτος Βίντα, όταν ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός στο 34ο λεπτό μετά το πολύ καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Ελίασον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο για το 1-0.

Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Ρότα να σκοράρει, με τον Ελίασον να δίνει μια πάσα πάρε-βάλε στον Έλληνα διεθνή μπακ, με τον αμυντικό της ΑΕΚ να μην έχει κανένα πρόβλημα να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Αραούχο θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-0, ωστόσο δυο φορές οι προσπάθειες του δεν στέφθηκαν με επιτυχία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το σκορ του 45λεπτου να είναι 2-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ γενικότερα στο πρώτο μέρος έκανε ότι ήθελε στον αγώνα και αυτό αποτυπώθηκε από τις τελικές που ήταν 15-3 υπέρ της Ένωσης.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ θέλησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να γίνει απειλητικός, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν ένα πολύ μακρινό σουτ του Ντουάρτε στο 79΄ με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Το τελικό 3-0 ήρθε με τον Μουκουντί, έπειτα από καλοχτυπημένο κόρνερ του Άμραμπατ, με τον 25χτονο αμυντικό να πετυχαίνει και αυτός γκολ στην αναμέτρηση.

Με αυτό τον τρόπο η ΑΕΚ πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0 απέναντι στον Παναιτωλικό και πλέον οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μείωσαν την διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους πέντε πόντους. Παράλληλα «έκλεισαν» ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άλλωστε τώρα ακολουθεί η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στις 22/10.

","width":136,"height":146}}}

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (77′ Γκατσίνοβιτς), Κάλενς (58′ Μουκουντί), Βίντα, Ρότα, Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77′ Ζίνι), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Πόνσε)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Τορεχόν, Μπρ. Ντουάρτε (73′ Στάγιτς), Μλάντεν, Μαλής, Πέρες, Ξενιτίδης (57′ Φρ. Ντουάρτε), Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μπαλντασάρα), Σενγκέλια (81′ Βοΐλης), Πέδρο

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση