Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Τραγικό λάθος Αθανασιάδη και ήρωας Θυμνιάνης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 19:16 Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 2-2: Τραγικό λάθος Αθανασιάδη και ήρωας Θυμνιάνης

Δεύτερη σερί γκέλα για την ΑΕΚ στη Super League. Η Ένωση δεν λέει να βάλει μυαλό, πετώντας ακόμα δύο βαθμούς στη μάχη του τίτλου. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήρθε ισόπαλη 2-2 και με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες για την 15η αγωνιστική της Super League, με τον Αθανασιάδη να κάνει νέο τραγικό λάθος και να στερεί από τους φιλοξενούμενους στη νίκη.

Πριν τρεις μέρες, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και κατάφερε να μείνει στο 2-2, χάνοντας δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Σήμερα (21/12/24) η Ένωση προηγήθηκε με 2-1 στο ημίχρονο στην έδρα του Πανσερραϊκού, πέταξε ένα τσουβάλι χαμένες ευκαιρίες για να κάνει το 3-1, αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα και όμως κατάφερε και πάλι να γκελάρει!

Αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της Ένωσης, Αθανασιάδης, “κρέμασε” την ομάδα του Αλμέιδα, κάνοντας ένα τραγικό λάθος σε έξοδο στις καθυστερήσεις. Ο Έλληνας γκολκίπερ, ο οποίος είναι ντεφορμέ εδώ κι αρκετό καιρό, έκανε δώρο το γκολ της ισοφάρισης στον Θυμνιάνη, ο οποίος ήταν ο ήρωας του Πανσερραϊκού, μιας και πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με αυτό της προηγούμενης Δευτέρας στο Αγρίνιο. Οι πρωταθλητές μπήκαν όπως πάντα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 16΄ όταν ο Τσούμπερ έμεινε όρθιος μετά στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων του, ο Κατσίκας δεν απέκρουσε σωστά και η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον επερχόμενο Ρότα που έγραψε το 0-1.

Σταδιακά η ΑΕΚ άρχισε να χάνει την ορμή της, ο Πανσερραϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 39΄ με σέντρα του Μούργου και κεφαλιά του Θυμιάνη.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα «πάγωσε» τους «κιτρινόμαυρους» αλλά μια φανταστική ασίστ του Τσούμπερ στο 45΄ και πλασέ σε πρώτο χρόνο από τον Λιβάι Γκαρσία επανέφερε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού, πριν από το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο β΄ ημίχρονο και απείλησαν με κάποια σουτ. Η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει… δραματικά στην πλευρά της ΑΕΚ, όταν ο Πανσερραϊκός βρέθηκε με παίκτη λιγότερο στο 65΄.

Ο Λιβάι έφυγε «στην πλάτη» του Μπέργκστρομ ο οποίος στην απέλπιδα προσπάθειά του να τον ανακόψει, τον ανέτρεψε. Φάουλ και αποβολή, καθώς ο Σουηδός στέρησε προφανή ευκαιρία για γκολ στον επιθετικό της ΑΕΚ.

Από το σημείο εκείνο η ομάδα του Αλμέιδα έφερε το ματς στα μέτρα της και αμύνθηκε με σκοπό να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Γκαρσία, Ελίασον στο χώρο. Ο τελευταίος, μάλιστα, έχασε μια ευκαιρία για… highlight όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον πρωτοεμφανιζόμενο Κατσίκα στο 87΄ αλλά δεν… αποφάσισε τι έπρεπε να κάνει και η φάση ολοκληρώθηκε χωρίς καν τελική προσπάθεια!

Στο 90+2΄ ο Ζίνι με κεφαλιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Πανσερραϊκός των 10 παικτών λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη «ζημιά» όταν ο Τομάς με φοβερό σουτ «τράνταξε» το δοκάρι του Αθανασιάδη, ο οποίος έμελλε να είναι ξανά ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων πραγματοποίησε άστοχη έξοδο χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Θυμιάνης διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Κάτσικας, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Ντανκερλούι, Δεληγιαννίδης, Μορέιρα, Ουεντραόγκο, Σοφιανός (58΄ Τομάς), Μούργος, Χατζηστραβός (66΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεκσιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (60΄ Μάνταλος), Γιόνσον (46΄ Σιμάνσκι), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση