Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη νίκησε άνετα την Αντζελίκ Κέρμπερ και η Ελλάδα έκανε το 1-0 επί της Γερμανίας στο United Cup

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 10:37 Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη νίκησε άνετα την Αντζελίκ Κέρμπερ και η Ελλάδα έκανε το 1-0 επί της Γερμανίας στο United Cup

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 σετ - Εντυπωσιακό σκηνικό στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου - Δείτε βίντεο.

Άρχισε η μονομαχία της Ελλάδας με τη Γερμανία για τα προημιτελικά του τουρνουά τένις United Cup που διεξάγεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και η Μαρία Σάκκαρη μπήκε με το δεξί κι έκανε το 1-0 για τη «γαλανόλευκη» καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-0,6-3) της Αντζελίκ Κέρμπερ στο μονό των γυναικών στην «Κεν Ρόσγουελ Αρίνα», όπου και πάλι ήταν έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή για ακόμη ένα παιχνίδι της επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και αποφασισμένη να πρωταγωνιστήσει στο νέο έτος. Και μπορεί η Ελλάδα να έχει φιλοδοξίες στο United Cup, ατομικά, όμως, τα ματς χρησιμεύουν και ως προετοιμασία ενόψει του Australian Open, του πρώτου Grand Slam της σεζόν που θα αρχίσει αργότερα αυτόν το μήνα.

Η Σάκκαρη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και γρήγορα εδραίωσε την κυριαρχία της βγάζοντας στο court το πλούσιο ρεπερτόριο χτυπημάτων της και με σωστές επιλογές έκανε τη διαφορά φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-0 μέσα σε 30 λεπτά, δείγμα του πόσο ανώτερη ήταν από την αντίπαλό της.

Στο δεύτερο σετ η Γερμανίδα επιχείρησε να αντιδράσει. Πίεσε περισσότερο, αλλά η κατάληξη δεν ήταν διαφορετική. Η Μαρία Σάκκαρη διαχείριστηκε αποτελεσματικά το ματς και πάλι δείχνοντας προσήλωση στον στόχο, πήρε το δεύτερο σετ με 6-3 και τη νίκη με 2-0 βασιζόμενη στους 21 winners της. Μάλιστα, η Σάκκαρη ήταν τόσο καλή που μέχρι και η αντίπαλός της τη χειροκρότησε.

Τώρα, ακολουθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έχει υψηλό εμπόδιο απέναντι στον ηγέτη των Γερμανών, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Αν πάρει τη νίκη, η Ελλάδα θα περάσει στα ημιτελικά.

«Είναι εντυπωσιακό»

Μετά το τέλος του ματς, η Μαρία Σάκκαρη ανέφερε: «Ημουν σταθερή από την baseline και έκανα ότι έπρεπε για να κερδίσω το ματς. Ξέρω ότι η Κέρμπερ είναι έμπειρη τενίστρια και θα έβρισκε τρόπο να επιστρέψει. Είπα στον προπονητή μου μετά το τέλος του πρώτου σετ ότι είναι πολύ καλή για να χάσει τόσο εύκολα».

Έπειτα απάντησε για την καλή παράδοση που έχει κόντρα σε αριστερόχειρες. «Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι συμβαίνει και τις κερδίζω. Φέτος έχω βελτιώσει τις επιστροφές μου πάντως».

Κατέληξε μιλώντας για τον κόσμο και την στήριξη από την ομογένεια: «Κάθε φορά που επιστρέφουμε εδώ, είναι σαν να παίζω σπίτι μου. Είναι εντυπωσιακό γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε τουρνουά αντίστοιχου επιπέδου και είναι ωραίο για μας να παίζουμε με τόσο κόσμο στο πλευρό μας».

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση