Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2: «Κιτρινόμαυρο» διπλό με «ερυθρόλευκα» παράπονα στο ντέρμπι της Super League 1

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 23:12 Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2: «Κιτρινόμαυρο» διπλό με «ερυθρόλευκα» παράπονα στο ντέρμπι της Super League 1

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-1 από την ΑΕΚ στο μεγάλο ντέρμπι για τη 17η αγωνιστική της Super League 1, με την Ένωση να κάνει “άλμα” στη βαθμολογία και τους Πειραιώτες να φωνάζουν για τη διαιτησία του αγώνα.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και βρήκε δύο γκολ με Λιβάι Γκαρσία και Ντομαγκόι Βίντα, αλλά ο Γιώργος Μασούρας μείωσε πριν την ανάπαυλα και το ματς έγινε… ροντέο στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και είχε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση, με τον διαιτητή να μην μετράει δεύτερο γκολ του Μασούρα για χέρι και να μη δίνει πέναλτι στον Ναβάρο, σύμφωνα με τους Πειραιώτες. Η Ένωση από την πλευρά της, είχε δοκάρι και πολλές φάσεις για ένα τρίτο γκολ, αλλά έστω κι έτσι, έφθασε τη νίκη που την έφερε στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 2′ με μία κεφαλιά του Καμαρά, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Η Ένωση δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει φάσεις κόντρα στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά “πίεσε” ψηλά και κέρδισε μία σειρά από κόρνερ.

Κάπως έτσι λοιπόν, δημιούργησε και την καλύτερη ευκαιρία της στο 27′ με κεφαλιά του Βίντα που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ με αυτό τον τρόπο ήρθε και το πρώτο γκολ. Στο 32′ ο Λιβάι Γκαρσία πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο “παραθυράκι” της εστίας του Πασχαλάκη, για το 1-0 της ΑΕΚ στο ματς.

Πριν προλάβει να αντιδράσει μάλιστα ο Ολυμπιακός, η Ένωση βρήκε και δεύτερο γκολ, ξανά από στημένη μπάλα. Στο 40′ ο Λιβάι Γκαρσία πήρε αυτή τη φορά κεφαλιά πάσα προς τον Τσούμπερ, ο οποίος με ωραίο σουτ με τη μία έκανε το 2-0 για την ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε όμως πριν το ημίχρονο, με τον Φορτούνη να κάνει φοβερή κάθετη πάσα στον Μασούρα στον κενό χώρο κι αυτός να σκοράρει από κοντά για το 2-1 στο 44′.

Το παιχνίδι έγινε έτσι ροντέο στο δεύτερο μέρος, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν την απόδοσή τους και να ψάχνουν την ισοφάριση, την ώρα η ΑΕΚ προσππάθησε να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ με την Ένωση να έχει και δοκάρι με κεφαλιά του Πινέδα.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πάντως έχει έντονα παράπονα για δύο φάσεις. Η πρώτη στο 68′ με τον Μασούρα να κατεβάζει την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και να σκοράρει, αλλά το γκολ να μη μετράει για χέρι του σκόρερ, σύμφωνα με τον διαιτητή. Η δεύτερη φάση που “ξεσήκωσε” τους γηπεδούχους ήταν ένα μαρκάρισμα του Κάλενς στον Ναβάρο μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να αφήνει την φάση να συνεχιστεί χωρίς να δώσει πέναλτι.

Το 2-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς που την φέρνουν στη δεύτεηρ θέση, ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ και στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στο -8 έμεινε ο Ολυμπιακός.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση