Ντάνι Άλβες: Ένοχος για βιασμό 23χρονης - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 13:06 Ντάνι Άλβες: Ένοχος για βιασμό 23χρονης - Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 χρόνων

Χωρίς αναστολή η ποινή που επιβλήθηκε στον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή - Έπεφτε σε συνεχείς αντιφάσεις

Η Εισαγγελία της Βαρκελώνης έκρινε ένοχο τον Ντάνι Άλβες για τον βιασμό της 23χρονης σε νυχτερινό κέντρο στην Ισπανία, τον Δεκέμβριο του 2022, και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4,5 ετών.

Συγκεκριμένα, ο Ντάνι Άλβες τιμωρήθηκε από την εισαγγελία της Ισπανίας με 4,5 χρόνια φυλάκισης, 150.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ για 9,5 χρόνια δεν θα μπορεί να έχει καμία επαφή με το θύμα. Παράλληλα, αφού ολοκληρώσει την ποινή του στη φυλακή, ο Άλβες θα είναι υπό παρακολούθηση από τις ισπανικές αρχές για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι δικαστές του 21ου τμήματος της Βαρκελώνης θεώρησαν αξιόπιστη την αφήγηση του θύματος για τα γεγονότα, και θεώρησαν πως αποδείχθηκε ότι ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα «εισήλθε κολπικά σε αυτήν χωρίς τη συγκατάθεσή της», όπως ανέφεραν. Το θύμα του βιασμού έλαβε την είδηση της καταδίκης, η οποία δεν είναι τελεσίδικη και μπορεί να ασκηθεί έφεση εναντίον της, στο γραφείο της δικηγόρου της.

Η εισαγγελία ζήτησε αρχικά εννέα χρόνια φυλάκισης για τον Βραζιλιάνο πρώην αθλητή. Το δικαστήριο, ωστόσο, εκτίμησε μια ελαφρυντική περίσταση που βοήθησε τον Άλβες να δει την ποινή φυλάκισης μειωμένη. Αυτή ήταν η «αποκατάσταση», καθώς κατέβαλε την αποζημίωση των 150.000 ευρώ που ζητούσε η εισαγγελία. Εκτός από τα 4,5 χρόνια - εκ των οποίων έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο και έναν μήνα σε προφυλάκιση - του επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών με αναστολή, η οποία θα εφαρμοστεί μετά την έκτιση της ποινής φυλάκισης. Του απαγορεύεται επίσης να πλησιάσει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου το σπίτι ή τον τόπο εργασίας του θύματος και διατάσσεται να καταβάλει 150.000 ευρώ για την ηθική βλάβη και τις κακώσεις που προκάλεσε στη νεαρή γυναίκα.

Το δικαστήριο θεωρεί αποδεδειγμένους τους ισχυρισμούς του θύματος για τα όσα συνέβησαν στις τουαλέτες του κλαμπ Sutton της Βαρκελώνης. Ο Alves «άρπαξε απότομα την καταγγέλλουσα, την έριξε στο πάτωμα και την εμπόδισε να κινηθεί και διείσδυσε κολπικά, παρόλο που η καταγγέλλουσα είπε όχι, ότι ήθελε να φύγει». Οι δικαστές αντιλαμβάνονται ότι αυτό «πληροί τον τύπο της απουσίας συναίνεσης, με χρήση βίας και σαρκικής πρόσβασης». Η νεαρή γυναίκα δεν είχε κολπικά ή άλλα τραύματα (εκτός από μια μελανιά στα γόνατά της), αλλά το βούλευμα υπενθυμίζει ότι «για να υπάρχει σεξουαλική επιθετικότητα, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν σωματικές βλάβες, ούτε να καταγράφεται η ηρωική αντίθεση του θύματος να έχει σεξουαλικές σχέσεις».

Η υπεράσπιση του Άλβες στήριξε τη στρατηγική της στην προσπάθειά της να απαξιώσει την 23χρονη και τους ισχυρισμούς της. Υποστήριξε ότι η αφήγησή της για το τι συνέβη στον χώρο των VIP, λίγα λεπτά πριν από την σεξουαλική επίθεση, δεν αντιστοιχούσε καθόλου σε αυτό που έδειχναν οι κάμερες του κλαμπ. Η δικηγόρος, Ινιές Γκουαρδιόλα, επέμεινε ότι υπήρχε αμοιβαία σεξουαλική έλξη μεταξύ των δύο και ότι, μόλις μπήκε στο μπάνιο, η νεαρή γυναίκα δεν απέσυρε ποτέ τη συγκατάθεσή της. «Σε καμία στιγμή δεν μου είπε να σταματήσω, το απολαμβάναμε και οι δύο και τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο Άλβες στο δικαστήριο.

Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όσον αφορά τον πυρήνα της κατάθεσής της (τι συνέβη στο μπάνιο), η μαρτυρία του θύματος ήταν «ιδιαίτερα επίμονη» καθ' όλη τη φάση της έρευνας. Ακριβώς το αντίθετο από τον Ντάνι Άλβες, ο οποίος κατά την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του δικαστή στις 20 Ιανουαρίου 2023 (η οποία οδήγησε στην προσωρινή φυλάκισή του) έδωσε έως και τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη. Η ποινή υπογραμμίζει ότι, κατά την εμφάνισή της 23χρονης στην προφορική δίκη - η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ταυτότητάς της και καταγράφηκε με παραμορφωμένη την εικόνα και τη φωνή της - δεν παρατηρήθηκε καμία αντίφαση.

Η κατάθεση του θύματος δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που επιτρέπει την καταδίκη του Βραζιλιάνου, αλλά υπάρχουν «και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη μαρτυρία της». Πρόκειται για «περιφερειακές» επιβεβαιώσεις οι οποίες, αν και δεν είναι από μόνες τους οριστικές, όταν προστίθενται μαζί, επιτρέπουν στο δικαστήριο να συμπεράνει ότι η σεξουαλική σχέση δεν ήταν συναινετική. Τα στοιχεία αυτά είναι τα τραύματα του θύματος και στα δύο γόνατα, τα οποία ήταν «προϊόν της βίας που άσκησε ο Alves για να σκύψει την καταγγέλλουσα και να την τοποθετήσει στο πάτωμα», η συμπεριφορά του θύματος αμέσως μετά το συμβάν και η ύπαρξη ψυχολογικών επακόλουθων.


Η κατάθεση του θύματος δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που επιτρέπει την καταδίκη του Βραζιλιάνου, αλλά υπάρχουν «και άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη μαρτυρία της». Πρόκειται για «περιφερειακές» επιβεβαιώσεις οι οποίες, αν και δεν είναι από μόνες τους οριστικές, όταν προστίθενται μαζί, επιτρέπουν στο δικαστήριο να συμπεράνει ότι η σεξουαλική σχέση δεν ήταν συναινετική. Τα στοιχεία αυτά είναι τα τραύματα του θύματος και στα δύο γόνατα, τα οποία ήταν «προϊόν της βίας που άσκησε ο Alves για να σκύψει την καταγγέλλουσα και να την τοποθετήσει στο πάτωμα», η συμπεριφορά του θύματος αμέσως μετά το συμβάν και η ύπαρξη ψυχολογικών επακόλουθων.

 

 

Η απόφαση εκδόθηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά την τελευταία συνεδρίαση της δίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 7 Φεβρουαρίου. Αν και σε υποθέσεις που αφορούν προφυλακισμένους (όπως ο Άλβες) οι ποινές συνήθως εκδίδονται γρήγορα, πρόκειται για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Το χρονικό του βιασμού και οι αντιφάσεις

Στις 20 Ιανουαρίου 2023, ο Άλβες, μετά από ένα ταξίδι στην Ισπανία για να συνοδεύσει τη σύζυγό του συνελήφθη από τη Mossos d'Esquadra και οδηγήθηκε για να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή.

Εκεί προσέφερε έως και τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη στο μπάνιο του κλαμπ Sutton στην Βαρκελώνη. Αρχικά είπε ότι δεν γνώριζε την κοπέλα, στη συνέχεια ότι δεν συνέβη τίποτα μεταξύ τους και τέλος ότι η νεαρή γυναίκα «όρμησε» πάνω του στο μπάνιο για να του κάνει πεολειχία. Αυτές οι αντιφάσεις βάρυναν πολύ στην απόφαση για την προφυλάκισή του και μόνο τον Απρίλιο, όταν προσπαθούσε να αποφύγει πάση θυσία τη φυλακή με λιγότερο αυστηρά μέτρα, παραδέχτηκε ότι υπήρξε διείσδυση.

Έκτοτε υπάρχουν δύο εκδοχές στην υπόθεση. Το θύμα υποστηρίζει ότι ο Άλβες της φέρθηκε βίαια στο μπάνιο -συμπεριλαμβανομένων χαστουκιών και προσβολών- και διείσδυσε σε αυτήν χωρίς τη συγκατάθεσή της μέχρι που εκσπερμάτωσε. Η κατάθεσή της δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών με εντολή του δικαστηρίου για την προστασία της ιδιωτικής της ζωής.

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, από την άλλη πλευρά, υποστήριξε ότι οι δυο τους είχαν σεξουαλική σχέση με πλήρη συναίνεση και των δύο πλευρών: «Σε καμία στιγμή δεν μου είπε να σταματήσω, το απολαμβάναμε και οι δύο και τίποτα περισσότερο», ανέφερε στην κατάθεσή του.

πηγή: protothema.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση