Ποιοι και πώς μπορούν να επανενταχθούν στις 120 δόσεις της εφορίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 21:33 Ποιοι και πώς μπορούν να επανενταχθούν στις 120 δόσεις της εφορίας
Σε ποιες περιπτώσεις η Εφορία δίνει δυνατότητα σε όσους οφειλέτες έχασαν τη ρύθμιση να κάνουν «επανεκκίνηση» πληρώνοντας τη δόση του Νοεμβρίου

Χιλιάδες φορολογούμενοι με οφειλές βεβαιωμένες στην Εφορία και με εκκρεμείς προς πληρωμή δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, για τις οποίες το Δημόσιο έχει χορηγήσει αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής, εφόσον κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου 2020 έως και Οκτωβρίου 2020 δεν μπόρεσαν να πληρώσουν κάποιες άλλες μη ανασταλείσες δόσεις κι έχασαν τις ρυθμίσεις τους, αποκτούν πλέον το δικαίωμα να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις που έχασαν.

Η επανάνταξη θα γίνει με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για τα υπολειπόμενα ποσά οφειλών και για τους εναπομείναντες αριθμούς δόσεων, κατόπιν υποβολής αιτήσεων στο σύστημα ΤΑΧΙSnet.

Πρόκειται για περιπτώσεις οφειλετών οι οποίοι έχασαν ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ τα έτη 2015, 2017 και 2019 (σύμφωνα με τα άρθρα 1-17 του ν. 4321/2015, τα άρθρα 98-109 του ν. 4611/2019 και τον ν. 4469/2017) και προέβλεπαν αποπληρωμή οφειλών έως και σε 100 - 120 δόσεις.

Η επανένταξη κάθε οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του συγκεκριμένου μήνα, δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Από τη στιγμή που ο οφειλέτης θα επανενταχθεί στη ρύθμιση που είχε απωλέσει αυτή θα αναβιώσει με όλα τα ευεργετήματά της και οι όποιες δόσεις της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν ως υπεράριθμες μετά την τελευταία δόση.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com