Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται και σε τι χρησιμεύει - Αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 16:50 Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται και σε τι χρησιμεύει - Αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αφορά τους πολίτες που θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

"Ελευθέρας" για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον κορωνοϊό, αποτελεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα χρησιμοποιηθεί ως "πράσινο διαβατήριο" επιτρέποντας τις μετακινήσεις εντός και εκτός συνόρων χωρίς περιορισμούς.

Η βεβαίωση εμβολιασμού, αφορά όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις των εμβολίων ή τη μια του μονοδοσικού της Johnson & Johnson και μπορεί να εκδοθεί μια ημέρα αφότου, ο πολίτης έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Βήμα - βήμα η διαδικασία

Η έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά από τον υπολογιστή μας, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης emvolio.gov.gr. Στα δεξιά της σελίδας υπάρχει η επιλογή έκδοσης της σχετικής βεβαίωσης την οποία κλικάρουμε.

Στη συνέχεια οδηγούμαστε στην σελίδα που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Πατάμε είσοδος στην υπηρεσία και προχωράμε εισάγοντας τους κωδικούς του taxisnet και τον ΑΜΚΑ, όταν μας ζητηθεί. Αφού γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων και η επαλήθευση πως ο πολίτης έχει λάβει την τελευταία δόση ανάλογα με το εμβόλια σε λίγα λεπτά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι διαθέσιμο για εκτύπωση.

H βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα. Εάν και για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η έκδοση της βεβαίωσης ηλεκτρονικά, κλείστε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

"Ελευθέρας" και σε εσωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους- Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει μπόνους για τους εμβολιασμένους, που θα συνιστά και ένα μέτρο για την περαιτέρω προώθηση των εμβολιασμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης της Καθημερινής της Κυριακής, είναι υπό συζήτηση από το Φθινόπωρο και μετά, όσοι είναι εμβολιασμένοι να μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να μπορούν να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αυτό υπολογίζεται όχι μόνο θα είναι μια επιβράβευση των πολιτών που ακολούθησαν τις κυβερνητικές οδηγίες και τις συμβουλές των λοιμωξιολόγων, όχι μόνο θα συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας αφού θα επιτρέψει περισσότερες και ευκολότερες συναλλαγές αλλά θα συνιστά και ένα κίνητρο για όσους ακόμα αμφιβάλουν και διστάζουν να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, αλλάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης όσον αφορά τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε υγειονομικές δομές. Με φόντο τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών των υγειονομικών στα νοσοκομεία αλλά και τα ακόμα χαμηλότερα ποσοστά των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες (πχ τραπεζοιοκονόμων), από το Φθινόπωρο εξετάζεται ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός.

Σε αντίθετη περίπτωση ή σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αρνείται θα του επιβάλλεται αναστολή εργασίας ή θα του δίνεται άδεια άνευ αποδοχών. Αυτό αποκαλύπτει το ίδιο δημοσίευμα που προσθέτει ακόμα ότι το πρώτο βήμα θα γίνει με τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση