ΕΟΜ: «Ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου ο 17χρονος στη Μυτιλήνη»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 19:08 ΕΟΜ: «Ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου ο 17χρονος στη Μυτιλήνη»

Και για αυτό ουδέποτε τέθηκε στην οικογένειά του το ενδεχόμενο δωρεάς οργάνων. Ανεύθυνες υποθέσεις και ανακριβείς πληροφορίες η είδηση ότι επανήρθε λίγο πριν τον βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη για να δωρίσουν τα όργανά του…

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) σχετικά με την είδηση από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης που ανακυκλώνεται σε πανελλήνιο επίπεδο, σχετικά με νέο 17 χρονών ο οποίος λίγο πριν βγει από τη μηχανική υποστήριξη και δοθούν τα όργανα του για μεταμόσχευση, αφού ήταν σε κώμα, ξαφνικά συνήρθε και πλέον είναι πολύ κοντά στην πλήρη αποκατάσταση.

«Τέτοιες ανακριβείς πληροφορίες αποτελούν ανεύθυνες υποθέσεις μη εξουσιοδοτημένων προσώπων, χωρίς την επιβεβλημένη δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση στοιχείων, που προσβάλλουν βαθύτατα την επιστημονική επάρκεια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πλήττουν ανεπανόρθωτα την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων», σημειώνει με έμφαση ο Οργανισμός καθώς ο νεαρός ουδέποτε «παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού», και φυσικά δεν τέθηκε ποτέ το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του!

Διαβάστε την έκτακτη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων:

«Διασπορά ψευδών ειδήσεων

σχετικά με ενδεχόμενο λήψης οργάνων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σχετικά με το αναληθές δημοσίευμα της εφημερίδας "Στο Νησί" Μυτιλήνης, το οποίο τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από Πανελλήνιας εμβέλειας μέσα και κοινωνικά δίκτυα, αναφορικά με 17χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τελικά έλαβε εξιτήριο, προς αποκατάσταση της αλήθειας και πρόληψης περαιτέρω ζημιάς στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων, κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή της Μ.Ε.Θ., ο Ε.Ο.Μ. αποσαφηνίζει οτι:

 Ουδέποτε τέθηκε προς την οικογένειά του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς.

 Ο ασθενής, παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού.

 Όλες οι σχετικές ανακριβείς πληροφορίες αποτελούν ανεύθυνες υποθέσεις μη εξουσιοδοτημένων προσώπων, χωρίς την επιβεβλημμένη δημοσιογραφική έρευνα και διασταύρωση στοιχείων, που προσβάλλουν βαθύτατα την επιστημονική επάρκεια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και πλήττουν ανεπανόρθωτα την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων.

Καλούμε τους ιθύνοντες και συγκεκριμένα την εφημερίδα "Στο Νησί" όπως ανακαλέσει και ανασκευάσει άμεσα το σχετικό δημοσίευμα. Η νομοθεσία σχετικά με την επιβολή αυστηρών ποινικών κυρώσεων, τόσο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσο και για την, με οποιονδήποτε τρόπο, παρακώλυση των διαδικασιών δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων είναι σαφής.»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση