Μοσχάτο: Το μεγάλο κόλπο με τα αυτοκίνητα leasing – Τι αναφέρει θύμα του 50χρονου ασφαλιστή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 19:13 Μοσχάτο: Το μεγάλο κόλπο με τα αυτοκίνητα leasing – Τι αναφέρει θύμα του 50χρονου ασφαλιστή

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για την παράνομη δράση του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του

Ενα θύμα του 50χρονου από το Μοσχάτο μιλάει στην εκπομπή Live News εξηγώντας αναλυτικά πως εξαπατήθηκε.

«Πήγαμε κάτω στο γραφείο του και γινόταν ένας πανικός. Άλλοι έκλαιγαν, άλλοι ούρλιαζαν. Άλλοι έχασαν 10, άλλοι 20 χιλιάδες, άλλοι 100, άλλοι 200 χιλιάδες. Πανικός», αναφέρει ο Γιώργος, θύμα απάτης.

Τον είχε προσεγγίσει μέσω κοινών γνωστών και του είχε παρουσιαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης μιας πασίγνωστης εταιρείας leasing, ο οποίος θα του κανόνιζε να αγοράσει όποιο αμάξι ήθελε σε τιμή ευκαιρίας.

Και ο άνδρας συνέχισε λέγοντας: «Μέσω ενός γνωστού, πήγαμε στον (…) που ήταν συνεργάτης της (…) εταιρείας κι αυτό το καταλαβαίναμε γιατί απ’ έξω υπήρχαν περίπου 50 αυτοκίνητα και μας λέει ‘’διαλέξτε’’».

Μάλιστα ο κ. Γιώργος είχε εντυπωσιαστεί από την μεγάλη γκάμα και με την σύζυγο του ένα αμάξι που κόστιζε 36.000 ευρώ. Ο 50χρονος το έδινε με κάτι λιγότερο από 20.000 ευρώ, αρκεί να του έδινε 12.000 μπροστά.

«Διαλέξαμε ένα αυτοκίνητο, μας είπε να του δώσουμε ένα ποσό σεβαστό 12.000 ευρώ. Το δώσαμε μέσω τραπέζης και μετά από ένα χρόνο θα του δίναμε μια διαφορά και θα παίρναμε το αυτοκίνητο στο όνομα μας κανονικά», είπε το θύμα.

Ανυποψίαστος κατέβαλε το τεράστιο ποσό στον προσωπικό λογαριασμό του 50χρονου. Πήρε τα κλειδιά του αμαξιού και αμέριμνος το οδηγούσε, μην γνωρίζοντας ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

«Φέρε πίσω το αμάξι»

Πριν λίγες ημέρες ήρθε αντιμέτωπος με την αλήθεια… Πληροφορήθηκε πως όχι μόνο το αμάξι δεν θα γίνει δικό του στο τέλος του χρόνου, όχι μόνο οι 12.000 ευρώ που έδωσε δεν έφτασαν ποτέ στην εταιρεία leasing αλλά και ότι απαγορεύεται να κινεί το όχημα γιατί θεωρείται κλεμμένο.

«Προχωρήσαμε σε μηνύσεις και υπεξαιρέσεις γι’ αυτό και τα αυτοκίνητα δεν απασχολούνται γιατί φαίνονται σαν κλεμμένα στην αστυνομία. Όταν γίνεται μια υπεξαίρεση στην αστυνομία, αυτόματα θεωρείται κλεμμένο. Αυτομάτως η αστυνομία ψάχνει τα αυτοκίνητα μας. Αυτές είναι διαδικασίες που κάνει η εταιρεία για να διασφαλιστεί όταν υπάρχουν οφειλές και δεν επιστρέφονται τα αυτοκίνητα», ανέφερε.

Η ταραχή του μεγάλη. Και δικαίως αφού μαθαίνει πως το αμάξι που κυκλοφορεί θεωρείται κλεμμένο κι επομένως μπορεί να τον οδηγήσει στο αυτόφωρο.

Το πρωί της Πέμπτης έφτασε στα γραφεία της εταιρείας leasing για να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί και τι μέλλει γενέσθαι με την επικείμενη αγορά, για την οποία ήδη είχε καταβάλλει το ποσό των 12.000 ευρώ.

«Η (…) δεν αναγνωρίζει τίποτα. Πέσαμε θύμα απάτης και τίποτα. Νίπτει τα χείρας της», είπε χαρακτηριστικά το θύμα.

«Ο κύριος δεν είναι συνεργάτης μας», λέει η εταιρία

Εμβρόντητος θα πληροφορηθεί από επίσημα χείλη πως τελικά ο 50χρονος, με τον οποίο συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα κι είχε κλείσει την συμφωνία, δεν ήταν ποτέ συνεργάτης της εταιρείας.

-Να σας προσφέρουμε κάτι;

-Όχι, ευχαριστούμε μας έχετε προσφέρει αρκετή πίκρα

-Εμείς; Εμείς γιατί;

-Μα ο συνεργάτης σας ο κύριος (50χρονος) τα έκανε…

-Ο κύριος (50χρονος) δεν είναι συνεργάτης μας. Ήταν πελάτης μας, όπως πάρα πολλοί πελάτες μας που παίρνουν 20 και 30 αυτοκίνητα και αντίστοιχους στόλους.

Η κομπίνα ξεσκεπάζεται. Η μοναδική συνεργασία που είχε ο 50χρονος ασφαλιστής με την εταιρεία leasing ήταν αυτή που έχει ένας οποιοσδήποτε πελάτης που ζητά να νοικιάσει αυτοκίνητα για την επιχείρηση του.

«Τα αυτοκίνητα είναι της εταιρείας. Δεν έχουμε καμία συνεργασία πέρα από το ότι ο κύριος (…) ήταν πελάτης μας. Από εκεί και πέρα, υπήρχαν κάποιες οφειλές, έγιναν κάποιες καταγγελίες, δεν εξυπηρετήθηκαν, ούτε τα αυτοκίνητα επέστρεψαν, ούτε εξοφλήθηκαν οι οφειλές», ανέφερε η εταιρία.

Ο 50χρονος φέρεται να νοίκιαζε λοιπόν, ως πελάτης, περισσότερα από 60 αμάξια από την εταιρεία και στη συνέχεια, να τα πλασάρει σε τρίτους με την προοπτική μιας αγοράς. Έτσι, λάμβανε υπέρογκες προκαταβολές από ανυποψίαστους αγοραστές που αναζητούσαν αυτοκίνητα σε καλύτερες τιμές.

«Ο κύκλος μου είναι γύρω στα 10-12 άτομα και έχουν δώσει τα ίδια ποσά. Από πέντε και πάνω. Άλλος έχει τέσσερα αυτοκίνητα κι έχει δώσει 60 χιλιάδες», είπε το θύμα.

Το κόλπο ήταν καλά κρυμμένο όσο ο 50χρονος αποπλήρωνε τις μηνιαίες δόσεις των νοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Αυτό σταμάτησε να γίνεται από τον Νοέμβριο και μετά, με την εταιρεία εύλογα να ζητά πίσω τα αμάξια.

Το θύμα συνέχισε, λέγοντας:

«Το αρχικό ποσό που δώσαμε ήταν 12 χιλιάρικα και τώρα η εταιρεία μας λέει ότι πρέπει να δώσουμε άλλα 24 χιλιάρικα για να το κάνουμε δικό μας».

«Ζήταγε συνέχεια λεφτά»

Η εταιρία δήλωσε πως δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τη δράση του 50χρονου ασφαλιστή.

-Δεν υπάρχει κάποιος να καταλάβει τον πόνο μας δηλαδή; Χάνονται 13 χιλιάρικα και δεν το καταλαβαίνετε;

-Κατά παράβαση της σύμβασης που είχαμε μαζί του, μίσθωνε τα οχήματα σε τρίτους και τους κοροϊδευε ή τους εξαπατούσε με την προοπτική μιας αγοράς για να εισπράξει μεγάλες προκαταβολές καταλαβαίνετε ότι εμείς δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε αυτό.

Αν και η μαρτυρία αυτή είναι ενδεικτική, νέες καταγγελίες φέρνει στο φως το «LIVE NEWS» για τη δράση που φέρεται να είχε ο 50χρονος και την οποία δεν σταμάτησε ούτε όταν αντιλήφθηκε πως το καράβι βουλιάζει.

«Ακόμα και την τελευταία στιγμή, που βούλιαζε το καράβι, αυτός ζήταγε λεφτά. Μπαίνανε μέσα τύποι και λέγανε, ρε (…) την Τετάρτη δεν σου δώσαμε τρία χιλιάρικα; Την προηγούμενη Δευτέρα, πριν τις 25, δεν σου έδωσα 15; Δεν είναι όπως ήμουνα εγώ, που του έδωσα 12 χιλιάρικα τον Ιούνιο του 2021, τον Σεπτέμβρη του 2021 που πήρα το αυτοκίνητο και μετά του έδινα άλλα 100 ευρώ τον μήνα. Τους άλλους τους είχε αφήσει και τους άρμεγε», ανέφερε το θύμα απάτης.

Τα αυτοκίνητα όμως, ήταν ένα μόνο κομμάτι της δράσης του. Μάρτυρες λένε χαρακτηριστικά στο «LIVE NEWS» πως υπήρχαν και μεγαλύτερα ψάρια, άνθρωποι που εμπιστευόταν στον 50χρονο υπέρογκα ποσά για να τα επενδύσουν σε παράγωγα πετρελαίου.

«Μπαίνανε μέσα κάτι τύποι οι οποίοι είχαν χάσει πολλά λεφτά. Όχι τα 10 – 12 που συζητάμε εμείς. Είχαν παίξει παράγωγα πετρελαίου και του λέγανε ‘’πού τα έπαιξες αυτά ρε μ… τα λεφτά; Πού είναι τα λεφτά μας; Πού είναι τα λεφτά’’», είπε το θύμα.

Η 47χρονη γυναίκα μάλιστα που κατηγορείται σήμερα ως υπαίτια για τον θάνατό του, ισχυρίζεται ότι την ξεγέλασε και ότι της άρπαξε σχεδόν 200.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις που δεν έγιναν ποτέ.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση