Η αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία: Η ελληνική ομάδα έφτασε πρώτη, έχει διασώσει 5 ανθρώπους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 12:03 Η αποστολή της ΕΜΑΚ στην Τουρκία: Η ελληνική ομάδα έφτασε πρώτη, έχει διασώσει 5 ανθρώπους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση της πυροσβεστικής για τις προσπάθειες της ΕΜΑΚ στην Τουρκία από τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Αθανάσιο Μπαλάφα, ο οποίος είπε πως η ελληνική αποστολή ήταν η πρώτη που έφτασε στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην κλίμακα της καταστροφής είπε πως είναι τεράστια και γι αυτό από την Τρίτη που ξεκίνησαν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού οι άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Οπως τόνισε ο κ.Μπαλάφας οι Ελληνες διασώστες έχουν απεγκλωβίσει 5 άτομα ζωντανά, ενώ έβγαλαν από τα χαλάσματα και 5 ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους. Πρόσθεσε μάλιστα πως έπρεπε να αφήσουν νεκρούς στα ερείπια, καθώς είναι κρίσιμες οι ώρες και πρέπει να εντοπιστούν εγκλωβισμένοι που είναι ζωντανοί. «Δυστυχώς σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορείς να ξοδεύεις χρόνο για την ανάσυρση νεκρών, όταν ακούς ζωντανούς που περιμένουν να σωθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση