Γιάννης Οικονόμου: Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο για τις περιοχές εκτός σχεδίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 13:14 Γιάννης Οικονόμου: Αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο για τις περιοχές εκτός σχεδίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε σήμερα (20.03.2023) ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη ρητή της δέσμευση να διερευνήσει μέχρι τέλους τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ακόμα ότι άμεση προτεραιότητα είναι η στήριξη συγγενών των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη και των τραυματιών, με σειρά μέτρων, οικονομικών και άλλων, καθώς και με ψυχολογική υποστήριξη.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη 22 Μαρτίου ξεκινούν σταδιακά τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και ανά πενθήμερο θα προστίθενται νέες γραμμές. 

Επιπλέον, είπε ότι θα εφαρμοστούν σειρά μέτρων για την ασφάλεια των δρομολογίων, όπως δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, κάμερες στις σήραγγες, συντονιστικό όργανο για όλα τα συστήματα ασφαλείας, η επέκταση της τηλεδιοίκησης κ.ά.

Ο κ. Οικονόμου μίλησε και για τον κατώτατο μισθό, σημειώνοντας ότι έγινε η τρίτη διαδοχική αύξησή του, με ποσοστό 9,4%, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα συμπαρασύρει προς τα πάνω δώρα, άδειες, επιδόματα, παροχές, αναφέροντας ως παράδειγμα το επίδομα ανεργίας, που από 438 ευρώ θα φτάσει στα 479.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα ενισχυθούν οι συνταξιούχοι, που είχαν μικρό ή καθόλου όφελος από την προσωπική διαφορά, με εφάπαξ παροχή 200 έως 300 ευρώ και πρόσθεσε ότι η στήριξη της κοινωνίας συνεχίζεται με ρυθμίσεις για το ζήτημα των οφειλών σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, την καταβολή των τελών κυκλοφορίες κ.ά.

Ανακοίνωσε επιπλέον ότι αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο για τις περιοχές εκτός σχεδίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει να μας κρατήσει στην Ελλάδα του χτες», ενώ, σχολιάζοντας εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη, είπε ότι ο βουλευτής Χανίων εκφράζει «έναν επικίνδυνο αχταρμά», τον οποίον καλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος τον «πολακισμό».

Σχετικά με το θέμα της Ρωσίδας κατασκόπου, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι εξετάζονται τα ευρήματα της υπόθεσης αυτής από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση