Μάχη μεταξύ των κομμάτων της ακροδεξιάς – Πώς μέτρησαν τους «πατριωτισμούς» τους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 19:38 Μάχη μεταξύ των κομμάτων της ακροδεξιάς – Πώς μέτρησαν τους «πατριωτισμούς» τους

Σε σημείο συνωμοσιολογίας, αλλά και κορόνων πατριδοκαπηλίας, έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων εκ δεξιών της Δεξιάς στη σημερινή (8.7.2023) συζήτηση στη Βουλή. 

Δείχνοντας με το καλημέρα τι θ’ ακούμε στις επόμενες συνεδριάσεις της Βουλής, οι αρχηγοί των «Σπαρτιατών», της «Νίκης» και της «Ελληνικής Λύσης» έριξαν δίχτυα στ’ ανοιχτά της πολιτικής θάλασσας που απευθύνονται, μ’ επικλήσεις στο «πατριωτικό» και θρησκευτικό συναίσθημα των όμορων προς τις ιδέες τους ψηφοφόρων.

Θεωρίες συνωμοσίας από Νατσιό

Από τ’ αφηγήματά τους δεν έλειψαν οι θεωρίες συνωμοσίας, στην προσπάθειά τους να καπελώσει ο ένας τον άλλον, σε αυτό το ιδιότυπο σαφάρι ψηφοθηρίας. Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός, τασσόμενος κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, μίλησε για «φακέλωμα πολιτών», αφού όπως είπε θα «έχουν τη δυνατότητα γεωεντοπισμού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Νίκης» είναι άγνωστο αν θα υπάρχει δικαίωμα να αρνηθεί κανείς την ηλεκτρονική ταυτότητα, για να συμπληρώσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι δημοκρατικό.

«Η Νίκη εναντιώνεται πλήρως στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες που επιδιώκεται να γίνει μέσο ασκήσεων δικαιωμάτων», σημείωσε και προσέθεσε: «Σε ποια εθνική ή υπερεθνική βάση δεδομένων θα γίνεται η επεξεργασία τους; Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες; Και όταν η κυβέρνηση έχει πρωτοστατήσει σε σκάνδαλα υποκλοπών; Και αν ο πολίτης αρνηθεί να την παραλάβει θα έχει προαιρετικότητα ή θα τεθεί ο πολίτης εκτός κοινωνίας;»

Την ίδια ώρα, αναρωτήθηκε ποια άρθρα είναι αυτά που θα αναθεώρηση η Νέα Δημοκρατία για να εκτιμήσει ότι στόχος είναι -όπως είπε- να σβηστεί το όνομα της Αγίας Τριάδος από την «προμετωπίδα του συντάγματος που είναι γραμμένη με αίμα των αγωνιστών του 1821».

Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βρέθηκε και ο Άγιος Παΐσιος:

Επίδειξη βασιλοφροσύνης και απρέπεια από Βελόπουλο 

Με διάθεση να προσβάλει τους πολίτες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 

Μιλώντας για την κτηνοτροφία στη χώρα μας και τις ελλείψεις στα αμνοερίφια, είπε: «Τόσα είναι τα πρόβατα. Α, ναι, είχατε και 40% που σας ψήφισαν…». Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, άσκησε κριτική στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την μεταναστευτική πολιτική και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με την πολιτική ανοικτών συνόρων.

Χείρα φιλίας σε Κωνσταντοπούλου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, άπλωσε χέρι φιλίας στην Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποιώντας της, πως σε περίπτωση που προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, το κόμμα του θα στηρίξει και θα βοηθήσει. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα υπογράψουμε εμείς κ. Κωνσταντοπούλου, δεν μας νοιάζει πρώτος ή δεύτερος, μας ενδιαφέρει η ένωση δυνάμεων».

«Ενώ είστε νέος, πολεμάτε όλες τις θρησκευτικές και παραδοσιακές αρχές, συμφωνείτε σε ανοιχτά σύνορα, είναι δυνατόν να βγαίνει ένας άνθρωπος να δηλώνει ότι θέλει να γίνει Έλληνας και να μην το κάνετε;», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και διευκρίνισε ότι αναφέρεται στα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Ποιο Έλληνας είναι ο Ιμπραήμ και ο Χασάν;», συνέχισε και με αφορμή το μεταναστευτικό έκανε λόγο για απόπειρα αποχριστιανοποίησης της χώρας. «Εμείς θέλουμε μια Ελλάδα χριστιανική και ελληνική», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Νωρίτερα, εξέφρασε την ενόχληση του για το γεγονός ότι καμία κοινοβουλευτική ομάδα δεν συνυπέγραψε την πρόταση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών.

Πυρά Στίγκα σε Βελόπουλο

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, με μια ομιλία χωρίς αρχή μέση και τέλος και με αρκετή δυσκολία στην ανάγνωση, εξήγησε γιατί το κόμμα του καταψηφίζει την κυβέρνηση στη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης.

Ξεκινώντας, δε, την δευτερολογία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αντί να απαντήσει στις τοποθετήσεις των υπουργών, επέλεξε να επιστρέψει το γάντι που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Λύση. 

«Για να συνεργαστείς και να κάνεις εξεταστικές δεν μπορείς να απευθύνεις προσκλήσεις μέσω Facebook. Η διαδικασία αυτή γίνεται σε γραφείο και αποφασίζουν από κοινού τα ενδιαφερόμενα μέλη τι θα κάνουν», είπε ο Βασίλης Στίγκας, αφήνοντας υπαινιγμούς για υποκριτική στάση από την πλευρά του κ. Βελόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έχει καταθέσει 5 προτάσεις για σύσταση εξεταστικών επιτροπών επιχειρώντας να αποσπάσει την θετική υπογραφή των βουλευτών της «Νίκης» και των «Σπαρτιατών» και με τον τρόπο αυτό να εμφανιστεί ως πραγματικός ηγέτης του χώρου.

Ακόμα, ο κ. Στίγκας έκανε μια απρεπή αναφορά στον γιό του πρωθυπουργού, ο οποίος εργάζεται στο ευρωκοινοβούλιο.

O πρόεδρος των Σπαρτιατών τάχθηκε υπέρ των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ωστόσο, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν συμμετέχει η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε αυτά τα προγράμματα, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν θα χρησιμοποιηθούν τα οπλικά συστήματα εάν παραστεί ανάγκη.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση