Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες - Πηγαίνει απευθείας στην Πολιτική Προστασία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 14:19 Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστρέφει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες - Πηγαίνει απευθείας στην Πολιτική Προστασία

Λίγο μετά τις 17:00 αναμένεται στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα επιστρέστει από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας κάνει τον πρωθυπουργό να επιστρέψει εκτάκτως από την βελγική πρωτεύουσα όπου ήταν για να τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Η επιστροφή του ήταν προγραμματισμένη για απόψε στις 

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται να φτάσει στο Συντονιστικό Κέντρο μετά τις 17:00.

Σε θέσεις μάχης ο κρατικός μηχανισμός για τις πυρκαγιές

Η εντολή του κ. Μητσοτάκη για πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και για ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα, όπως ήταν λογικό, «έβαλε στον πάγο» τις ανακοινώσεις που προγραμματίζονταν να γίνουν χθες το απόγευμα για τον διορισμό των νέων γενικών γραμματέων στα υπουργεία, κάτι απολύτως απαραίτητο για τη ροή της κυβερνητικής καθημερινότητας.

«Σήμερα ήταν η πρώτη ουσιαστικά δύσκολη μέρα του φετινού καλοκαιριού. Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Φωτιές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, είναι κι αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης την οποία βιώνουμε με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. Το στοίχημά μας είναι πώς θα μπορούμε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ζημιές που θα υποστούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες», δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αντιλαμβάνονται ότι η χθεσινή μέρα ήταν η…πρεμιέρα της περιόδου των δασικών πυρκαγιών, ενώ μηχανισμός είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και για τη σημερινή, εξίσου επικίνδυνη ημέρα. Παράλληλα, ήδη από χθες το βράδυ ξεκίνησε η πρώτη καταγραφή των ζημιών στην Αττική και στο Λουτράκι, όπου έχουν καταγραφεί καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, προκειμένου να τρέξει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία των αποζημιώσεων. Ο Βασίλης Κικίλιας, πάντως, στη βραδινή του ενημέρωση έκρουσε καμπανάκι κινδύνου και για τη σημερινή μέρα, οπότε και οι άνεμοι αναμένονται εκ νέου θυελλώδεις. Η αντιπυρική περίοδος, άλλωστε, ουσιαστικά ξεκίνησε επί της ουσίας τον Ιούλιο και αναμένεται να συνεχιστεί και πέραν της καθιερωμένης περιόδου, με δεδομένη την κλιματική αλλαγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση