Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Χίο - Στάχτη 600 στρέμματα δάσους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 14:19 Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Χίο - Στάχτη 600 στρέμματα δάσους

Περίπου 600 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη στη βορειοδυτική Χίο, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής (30.7.2023), όταν αυτοκίνητο προσέκρουσε στη διασταύρωση Κατάβασης – Διευχών στο πλάι του δρόμου και ανεφλέγη. Από τη φωτιά άρχισαν να καίγονται ξερόχορτα και άμεσα, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στη Χίο, εξαπλώθηκε σε παρακείμενο παρθένο δάσος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Παναγιώτη Μανδάλα, στα τοπικά ΜΜΕ, η πυρκαγιά οριοθετήθηκε πλήρως και ελέγχθηκε σήμερα, μετά τις 11:00, με τη συνδρομή αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία βοήθησαν σημαντικά το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, που έδωσαν μάχη για περισσότερο από 14 ώρες μέσα σε δύσβατες περιοχές.

Ο κ. Μανδάλας ευχαρίστησε «τόσο τους πυροσβέστες της Χίου όσο και τους πυροσβέστες από Μυτιλήνη και Αθήνα, καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων, που ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση