Νέα Φιλαδέλφεια: «Για το ταξίδι των ΒΒΒ γνώριζαν οι πάντες - Άφησαν ένα λιοντάρι να κυκλοφορεί στους δρόμους»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 11:41 Νέα Φιλαδέλφεια: «Για το ταξίδι των ΒΒΒ γνώριζαν οι πάντες - Άφησαν ένα λιοντάρι να κυκλοφορεί στους δρόμους»

«Οι Κροάτες δεν αστειεύονται. Δεν είναι σαν τους Έλληνες. Γενικά, τα Βαλκάνια είναι άλλο level στον χουλιγκανισμό. Ήταν γνωστό σε όλους ότι θα κατέβει “τάγμα”. Γνώριζαν και οι Αρχές και οι κύκλοι των χούλιγκαν». Αυτό επισημαίνει στην «Καθημερινή» μία πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, στον απόηχο των άγριων επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως υπήρχε απαγόρευση, αυτοί ξεκίνησαν για την Αθήνα, μία κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτήματα. «Όταν παίζει η ομάδα τους, δεν υπάρχει καμία απαγόρευση γι’ αυτούς. Τόσο απλά. Στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν και “μεροκάματα”. Σ’ αυτούς υπάρχει μόνο η ομάδα. Ο οπαδισμός έχει τελείως διαφορετικό πρόσωπο εκεί» προσθέτει η ίδια πηγή.

«Είναι στρατιώτες και όχι οπαδοί»

Σχετικά με τις αδελφοποιήσεις, η ίδια πηγή σημειώνει ότι αυτές γίνονται για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως για να υπάρχει φιλικό έδαφος σε εκτός έδρας ματς ή για θέματα οργανωμένης κερκίδας, ανταλλαγής «τεχνογνωσίας» σε στολισμό με κορεό κα. «Οι ΒΒΒ έκαναν ταξίδι πίστης στην ομάδα τους… και όποιον πάρει ο Χάρος. Για το χθεσινό ταξίδι γνώριζαν οι πάντες. Πολιτεία, αστυνομία, Κροάτες, όλοι. Αποτελεί μυστήριο γιατί δεν τους σταμάτησαν. Άφησαν ένα λιοντάρι να σουλατσάρει μόνο του και ελεύθερο στον δρόμο. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια. Στην Αθήνα λέγεται ότι έχουν έρθει πολλοί οπαδοί της Μαρσέιγ. Ίσως έχουν έρθει και ενισχύσεις και για τα δύο μέρη…» συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Αναφερόμενος στους Bad Blue Boys, που ιδρύθηκαν στις 17 Μαρτίου 1986 στο Ζάγκρεμπ και εξελίχθηκαν σε μία από τις πιο σκληρές νεοναζιστικές οργανώσεις στον κόσμο, τονίζει πως «οι Κροάτες αυτοί δεν σταματούν. Είτε βρουν τανκς απέναντί τους είτε γυναικόπαιδα θα επιτεθούν. Είναι ταγμένοι. Για να γίνει μέλος κάποιος σ’ αυτούς μπορεί να πάρει ακόμη και 10 χρόνια δοκιμασίας, πίστης και αφοσίωσης. Δεν είναι όπως εδώ. Υπάρχουν βαθμίδες πριν γίνει κάποιος Ultras. Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι στρατιώτες και όχι οπαδοί. Δεν έχουν σχέση με ό,τι γίνεται στην Ελλάδα. Καμία σχέση. Κροάτες, Σέρβοι, Πολωνοί, Ρώσοι, Ουκρανοί είναι οι πιο σκληροί χούλιγκαν στον πλανήτη».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση